Μήνυμα στους ηγέτες της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας που επισκέπτονται το Κίεβο έστειλε το Κρεμλίνο καλώντας τους «να μην εστιάσουν αποκλειστικά στις παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία».

Στη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, ο Όλαφ Σολτς και ο Μάριο Ντράγκι θα πρέπει να αξιοποιήσουν τις επαφές τους με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολόντιμιρ Ζελένσκι για να τον ενθαρρύνουν να εξετάσει ρεαλιστικά την κατάσταση».

«Ελπίζω», είπε ο Πεσκόφ, «οι ηγέτες των τριών αυτών κρατών και ο πρόεδρος της Ρουμανίας να μην εστιάσουν μόνον στην υποστήριξη της Ουκρανίας με περαιτέρω παραδόσεις όπλων, που θα είναι απολύτως μάταιες και προκαλέσουν περαιτέρω ζημιά στη χώρα. Ας ελπίσουμε να ενθαρρύνουν τον πρόεδρο Ζελένσκι να εξετάσει ρεαλιστικά την κατάσταση των πραγμάτων».

Στο μεταξύ ο επικεφαλής της ομάδας των Ρώσων διαπραγματευτών, Βλαντιμιρ Μεντίνσκι, είπε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη για την επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων με το Κίεβο, αλλά υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν έχει λάβει ακόμη την απάντηση της ουκρανικής πλευράς για τις τελευταίες της προτάσεις, όπως μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Interfax.

Αντιπροσωπείες των δύο πλευρών είχαν διά ζώσης, αλλά και μέσω βιντεοδιασκέψεων συνομιλίες αφότου ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αλλά οι προσπάθειες αυτές έχουν «κολλήσει» σε μεγάλο βαθμό από τον Μάρτιο. Σύμφωνα με το Interfax ο Μεντίσκι κατηγόρησε το Κίεβο για την έλλειψη προόδου.