Η παραδοσιακή και άκρως δημοφιλής έκθεση των μαθητών του Τμήματος Φωτογραφίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής επιστρέφει μετά από δύο χρόνια απουσίας λόγω των μέτρων για την πανδημία. Από την Κυριακή 19 έως και την Παρασκευή 24 Ιουνίου οι μαθητές του δάσκαλου Γιάννη Γαλάνη θα εκθέσουν στη Βίλα Στέλλα (Γαλήνης και Σοφίας) τις καλύτερες λήψεις τους από τα μαθήματα ασπρόμαυρης αναλογικής φωτογραφίας και περιμένουν τους επισκέπτες κάθε ημέρα από τις 18.00 έως τις 22.00, φυσικά με ελεύθερη είσοδο.

Τα εγκαίνια της φετινής έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Ιουνίου στις 21.00.

«Εδώ και χρόνια έχουμε ξεκινήσει μία γοητευτική προσπάθεια φωτογραφικής αναζήτησης, χωρίς προθέσεις αποτύπωσης αντικειμένων ή μεταφοράς και διάσωσης γεγονότων, αλλά με την περιέργεια και το πάθος να γνωρίσουμε και να αποκαλύψουμε τη μυστηριακή – ανορθολογική – επίδραση του φωτός και της κατανομής των τόνων στη διάταξη των αντικειμένων μέσα στο χώρο και το χρόνο, ανιχνεύοντας διακριτικά και με εσωτερικότητα στοιχεία της πραγματικότητας, που οδηγούν στη μεταμόρφωσή της», σχολιάζει ο δάσκαλος των Τμημάτων Φωτογραφίας του Δήμου, Γιάννης Γαλάνης.

«Σε μια εποχή που η ψηφιακή τεχνολογία μας έχει κάνει όλους εν δυνάμει φωτογράφους, είναι πραγματικά ευτυχές ότι η καλλιτεχνική φωτογραφία, και μάλιστα η ασπρόμαυρη αναλογική, κρατάει ακόμα δυνατό το ενδιαφέρον του κοινού. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον Γιάννη Γαλάνη και τους μαθητές του που πάντα μας προσφέρουν εξαιρετικές εικόνες μέσα από το φακό τους, οδηγώντας τη φαντασία πέρα από αυτό που φαίνεται στην αποτύπωση», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

Διοργανωτές της Έκθεσης: Δήμος Ηρακλείου – Σύλλογος Φάος – Τμήμα Φωτογραφίας  Δήμου Ηρακλείου Αττικής.