Ο 21χρονος Νορβηγός επιθετικός υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Αγγλίας και φωτογραφήθηκε με τη φανέλα της νέας του ομάδας.

Ο νεαρός άσος, ο οποίος αποχώρησε από την Ντόρτμουντ, μετά από 86 γκολ και 23 ασίστ σε 89 συμμετοχές, δήλωσε λίγο μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του: «Είναι ημέρα υπερηφάνειας για εμένα και την οικογένειά μου. Πάντα παρακολουθούσα την Σίτι και μου άρεσε να το κάνω τις τελευταίες σεζόν. Δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις το στυλ παιχνιδιού τους, είναι συναρπαστικό και δημιουργούν πολλές ευκαιρίες, κάτι που είναι τέλειο για έναν παίκτη σαν εμένα. Θέλω να σκοράρω γκολ, να κερδίζω τρόπαια και να βελτιώνομαι ως ποδοσφαιριστής. Και είμαι σίγουρος ότι μπορώ να το κάνω εδώ».

Η ανάρτηση των «Πολιτών» μετά τις τελικές υπογραφές:

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση της Σίτι δεν έδωσε στη δημοσιότητα τις οικονομικές λεπτομέρειες για την συμφωνία, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι το συνολικό κόστος της αγοράς του Χάαλαντ θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 300 εκατομμύρια ευρώ, συμπεριλαμβανομένων του μισθού, των αμοιβών του ατζέντη και των μπόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και ο πατέρας του Χάαλαντ, Αλφ Ινγκε, αγωνίσθηκε στη Σίτι, την περίοδο 2000-03.