Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Γιώργου Γκόντζου

Βαθύ και… σκοτεινό το παρασκήνιο στην υπόθεση ανεξαρτητοποίησης της Ελένης Ανδρώνη – Παπαϊωάννου, Δημοτικής Συμβούλου Μαραθώνος, η οποία είχε εκλεγεί με τον Συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» του Ευάγγελου Κυπαρίσση και συνεργαζόταν με τη Διοίκηση Στέργιου Τσίρκα.

Κι επειδή οι περισσότεροι συμπολίτες μας αντιλαμβάνονται μόνο την… επιφάνεια των γεγονότων, είμαστε εμείς εδώ να ρίξουμε φως σε εκείνα που γίνονται, αλλά δεν λέγονται!

Η κα Ελένη Ανδρώνη – Παπαϊωάννου έχει στενή συγγενική σχέση με τον Δημοτικό Σύμβουλο Δημήτρη Παπαϊωάννου, ο οποίος επίσης και… όλως τυχαίως, ανεξαρτητοποιήθηκε πρόσφατα από την Παράταξη του Δημάρχου Μαραθώνος.

Η αφορμή; Ίδια και για τους δύο: ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και το κόστος αυτού!

Η αιτία; Άβυσσος η ψυχή των «νεοσσών» (σ.σ. νεοσσοί στην αυτοδιοίκηση, αλλά με μακρά οικογενειακή ιστορία στα δημοτικά δρώμενα της Νέας Μάκρης!). 

Το σίγουρο στην υπόθεση αυτή, είναι ότι η κα Παπαϊωάννου δεν ενήργησε αφ’ εαυτού της. Η οικογένεια Παπαϊωάννου, ορκισμένη πια εχθρός του Στέργιου Τσίρκα, διψάει για εκδίκηση και στο πρόσωπο της Ελένης βρήκαν μία ευκαιρία που δεν θα άφηναν αναξιοποίητη…

Κατά τη γνώμη μας, η κα Ανδρώνη – Παπαϊωάννου έπραξε πολύ σωστά που επέλεξε την οικογένειά της μεταξύ των δύο αντίπαλων πολιτικών «στρατοπέδων». Αλίμονο! Η οικογένεια είναι πάνω απ’ όλα!

Έτσι κι αλλιώς, όλοι πρέπει να κάνουμε τις επιλογές μας όταν βρισκόμαστε σε δίλημμα. Και με τις δύο πλευρές, δεν μπορούμε να είμαστε… άσε που όπως λέγαν και οι παλιοί: «Ένα γουρούνι με δύο αφεντικά, στο τέλος, πεθαίνει της πείνας».

Καληνύχτα ξαδελφάκια και ραντεβού τον Οκτώβριο του 2023, που θα τα ξαναθυμίσουμε όλα στους δημότες και τότε να δείτε μαύρο που έχετε να φάτε.