Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Today Press του Σαββάτου

του Γιώργου Γκόντζου

Αφότου δραπέτευσε από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου της αποχέτευσης, στα Γλυκά Νερά, ομολογώντας σε απευθείας σύνδεση -στο δημοτικό συμβούλιο- ότι δεν έχει ιδέα για το τι συμβαίνει εκεί ούτε καν τα χαρακτηριστικά ενός εμβληματικού έργου, ο Σπύρος Στάμου γύρισε την πλάτη και στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Παιανίας με τους Ρομά.

Φαίνεται πως το ενδιαφέρον του πρώην δημάρχου είναι οι πολιτικές συμμαχίες και μόνο, αναζητώντας στήριξη ακόμα και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως προκύπτει από το ραντεβού που είχε στο σπίτι του με τον κομματάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πετρούλια και τη σύζυγό του -και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Παιανίας- Δάβαρη.

Φυσικά, αναπάντητο μένει το ερώτημα πού τελικά ανήκει ο πρώην δήμαρχος; Θυμίζεται πως είχε σπεύσει να δώσει το παρόν και στην προ μηνών επίσκεψη Μητσοτάκη στην Παιανία, προφανώς, τότε, ως πιστός γαλάζιος.

Ο πρώην δήμαρχος, που το μόνο που άφησε πίσω του ήταν ένα μάτσο κλειδιά, αρνούμενος να αντιληφθεί τις δημοκρατικές του υποχρεώσεις, μεταξύ των οποίων να παραδώσει τον δήμο -φαίνεται πως δεν είχε εν τέλει να παραδώσει κάτι-, έχει γυρίσει την πλάτη του στα προβλήματα της πόλης για την οποία υποτίθεται ότι ενδιαφέρεται και αναλώνεται στην ανούσια μικροπολιτική, επαναλαμβάνοντας με δεξιότητα… παπαγάλου ένα ποίημα που δεν ενδιαφέρει κανέναν.

Τόσο, λοιπόν, ο πρώην δήμαρχος όσο και το σύνολο της παράταξής του απουσίασαν από την ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης με τη συμμετοχή κατοίκων και φορέων και φυσικά όλων των παρατάξεων, αλλά και των ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων.

Ο Σπύρος Στάμου, μάλλον, τα γνωρίζει όλα και δεν είχε λόγο να βρεθεί εκεί και να ακούσει. Εκτός και αν το πρόβλημά του ήταν ότι δεν υπήρχαν κάμερες για να κάνει ένα ακόμα σόου, αντίστοιχο με εκείνο του τελευταίου δημοτικού συμβουλίου. Μπορεί, βέβαια, να διατηρεί τις δυνάμεις του, ώστε να κλέψει εκ νέου τις εντυπώσεις με την άγνοιά του στη συνεδρίαση της Πέμπτης. 

Διασυρμός Στάμου στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας

Άκρως εριστικός, αλλά κυρίως αδιάβαστος εμφανίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Παιανίας ο πρώην δήμαρχος Σπύρος Στάμου, με αποτέλεσμα να ηττηθεί κατά κράτος, παρά τους θεατρινισμούς και την… ευαισθησία του.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Παιανίας συναντήθηκαν εκ νέου, μετά από δύο χρόνια, σε συνεδρίαση με φυσική παρουσία και όπως αποδείχθηκε από το αποτέλεσμα, η παράταξη του πρώην δημάρχου είχε πάει με σκοπό να δώσει σόου! 

Η ένταση άρχισε από νωρίς, θεωρώντας πως η μετάδοση της συνεδρίασης μέσω web θα τους ανέβαζε τις μετοχές. Μόνο που…

Ένα από τα θέματα της συνεδρίασης, ήταν η αντικατάσταση του εκπροσώπου του δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης του έργου της αποχέτευσης, στα Γλυκά Νερά. Και αυτό, διότι ο Σπύρος Στάμου, ο οποίος είχε αναλάβει πριν από έναν χρόνο, επέλεξε να παραιτηθεί, προφανώς αντιλαμβανόμενος την ανεπάρκειά του, αλλά με περίσσιο θράσος πρότεινε ως αντικαταστάτη του το πρωτοπαλίκαρό του, Θανάση Ντζακώστα. Ούτε λίγο ούτε πολύ, δηλαδή, έκανε δημόσια ομολογία αποτυχίας και πρότεινε για υποψήφιο δήμαρχο τον συνεργάτη του!

Ηρωίδα της βραδιάς, η πρόεδρος του ΔΣ Μάρθα Λεκκάκου, η οποία πάλεψε με τα θηρία για να επιβάλλει την τάξη και βγήκε νικήτρια. Ήταν τόση δε η ένταση που επικρατούσε από τις προκλήσεις (στο χορό μπήκε δίχως να χάσει ευκαιρία και η πάντα προκλητική και αδιάφορη για τους κανονισμούς, Χρυσούλα Σταμπέλου), που η Μάρθα Λεκκάκου αναγκάστηκε να αποβάλλει τον Θανάση Ντζακώστα από τη συνεδρίαση, διακόπτοντάς την.

Η δε Σταμπέλου, κατάφερε να βγάλει εκτός εαυτού τον πάντα ευγενή, Κώστα Χουλιαρά, ενώ και ο πρόεδρος της ΔΕ Γλυκών Νερών, Αρτέμης Βαγιωνάκης, υποχρεώθηκε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις ασυναρτησίες της αντιπολίτευσης!