Νέες ακραίες προκλήσεις από τον τουρκικό Τύπο, που δεν διστάζουν να ζητάνε… νησιά όπως η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος!

Μετά την όξυνση της ρητορικής από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη σκυτάλη πήραν τα ΜΜΕ τη γειτονικής χώρας πηγαίνοντας μάλιστα ένα βήμα παρακάτω…

Η Milliyet γράφει πως «κάποια από τα νησιά που μπορεί να διεκδικήσει η Τουρκία λόγω της στρατιωτικοποίησης είναι η Ρόδος, η Χίος και η Λέσβος».

Από την πλευρά της, η Yeni Safak αναφέρει ότι 22 από τα 23 νησιά είναι στρατιωτικοποιημένα και καθιστούν «απειλή για την Τουρκία», ενώ μονάχα η Χάλκη είναι αποστρατιωτικοποιημένη.

Επιπλέον, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Τουρκία έχει την κυριαρχία 9 νησιών (όπως η Λήμνος, η Λέσβος, η Σάμος, η Χίος, η Ικαρία, η Ρόδος) και πως στην Ελλάδα… έχει παραχωρηθεί το δικαίωμα χρήσης.

Σχολιάζοντας το μπαράζ προκλητικών δημοσιευμάτων, ο Μάνος Καραγιάννης, Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας στο Kings College του Λονδίνου, εκτίμησε μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει» στο OPEN πως η Τουρκία προετοιμάζει κλίμα και ανέφερε πως «θα έχουμε μεγάλες εντάσεις. Θα έχουμε σίγουρα υπερπτήσεις και θαλάσσιες εντάσεις».