Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 8 τραυματίστηκαν όταν όχημα έπεσε σήμερα πάνω σε πλήθος σε δυτικό προάστιο του Βερολίνου.

Ο οδηγός του οχήματος, ενός ασημί Renault Clio, έχει συλληφθεί. Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή δυστύχημα. Ωστόσο, η συμπεριφορά του οδηγού προκαλεί εντύπωση.

Σύμφωνα με την Bild, αφού ο οδηγός έπεσε στο πλήθος, έκανε πίσω και διένυσε απόσταση περίπου άλλων 200 μέτρων προτού πέσει με το Renault σε υποκατάστημα της αλυσίδας αρωματοπωλείων Douglas.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ο δράστης επιχείρησε αρχικά να απομακρυνθεί τρέχοντας από το σημείο, αλλά φέρονται να τον έπιασαν περαστικοί και να τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Πώς συνέβη το περιστατικό στο Βερολίνο με τον 1 νεκρό και τους 8 τραυματίες

Σύμφωνα με την Bild, το Renault έπεσε πάνω στον κόσμο στο πεζοδρόμιο της οδού Tauentzien κοντά στη διασταύρωση με τη Rankesnstrasse, ενώ παρέσυρε καθίσματα και τραπέζια έξω από μια καφετέρια προτού σφηνωθεί, μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο κάτω, στη βιτρίνα υποκαταστήματος της αλυσίδας αρωματοπωλείων Douglas.

Σοκαριστική περιγραφή αυτόπτη μάρτυρα

Ο αυτόπτης μάρτυς Φρανκ Β. βρισκόταν κοντά στο συντριβάνι της πλατείας Breitscheitplatz όταν άκουσε τον θόρυβο της πρόσκρουσης και δυνατές κραυγές. «Είδα ένα άτομο και διάφορα πράγματα να τινάζονται στον αέρα. Στη συνέχεια ο οδηγός προσπάθησε να ανακτήσει τον έλεγχο του οχήματος και να πατήσει γκάζι. Τα παράθυρα έσπασαν και το αυτοκίνητο ήταν ήδη στραπατσαρισμένο από τα πολλά χτυπήματα», δήλωσε.

Το περιστατικό συνέβη έξω από τον ιστορικό ναό Kaiser-Wilhelm κοντά στο ζωολογικό κήπο του Βερολίνου στην οδό Tauentzienstrasse κοντά στην πολυσύχναστη εμπορική λεωφόρο Kurfuerstendamm του δυτικού Βερολίνου, κοντά στο σημείο της φονικής επίθεσης της 19ης Δεκεμβρίου 2016, όταν ο Άνις Άμρι, ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο με δεσμούς με ισλαμιστικές οργανώσεις, κατέλαβε ένα φορτηγό, σκότωσε τον οδηγό του και το έριξε πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 11 ανθρώπους και να τραυματίσει δεκάδες άλλους.

Βερολίνο: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, ερευνούν αν πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα

Στην περιοχή βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, ενώ έχει σπεύσει και ελικόπτερο για τη μεταφορά τραυματιών. Περί τους 130 αστυνομικούς, ορισμένοι πάνοπλοι και κάπου 60 πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί στο σημείο. Οι τοπικές Αρχές κάλεσαν τους οδηγούς των ΙΧ να αποφεύγουν την περιοχή, ενώ έχει διακοπεί και η διέλευση αστικών λεωφορείων.

Παράλληλα τρέχει η έρευνα για να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια ή τυχαίο περιστατικό.