Οι ειδικές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας για την πάταξη της εγκληματικότητας, στο κέντρο της Αθήνας και τη Δυτική Αττική, συνεχίζονται.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα συνελήφθησαν 787 άτομα για ληστείες, κλοπές, παράτυπη μετανάστευση και άλλα αδικήματα, ενώ προσήχθησαν 1.825 άτομα και ανευρέθηκαν 44 κλεμμένα οχήματα, στο κέντρο των Αθηνών και στη Δυτική Αττική, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων που πραγματοποίησε σε καθημερινή βάση η ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ.

Συγκεκριμένα όσον αφορά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εφαρμόζεται ένα ειδικό πλέγμα δράσεων με τη συμμετοχή αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και των Υποδιευθύνσεων Δίωξης Ναρκωτικών και Ειδικών Επιχειρησιακών Δράσεων (Ο.Π.Κ.Ε – ΔΡΑΣΗ).

Κατά τη διάρκεια των δράσεων αυτών, από 25 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου συνελήφθησαν 422 άτομα για διάφορα αδικήματα (ληστείες, κλοπές, παράτυπη μετανάστευση, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά κ.λπ.) ενώ προσήχθησαν 686 άτομα.

Μόνο τον τελευταίο μήνα (1 Μαΐου έως 2 Ιουνίου), η Υποδιεύθυνση Δίωξη Ναρκωτικών έχει συλλάβει 32 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Παράλληλα, το διάστημα από 25 Μαΐου έως 5 Ιουνίου στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αττικής συνελήφθησαν 112 άτομα για διάφορα αδικήματα (κλοπές, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά κ.λπ.), προσήχθησαν 779 άτομα ενώ ανευρέθη και κλεμμένο όχημα.

Επιπρόσθετα, τις επιχειρησιακές δράσεις των αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δυτικής Αττικής, συνεπικουρούν αστυνομικές δυνάμεις της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στο πλαίσιο αυτό, από 25 Μαΐου μέχρι 3 Ιουνίου πραγματοποίησαν συνολικά:

253 συλλήψεις για διάφορα αδικήματα (ληστείες, κλοπές, παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά κ.λπ.),
360 προσαγωγές και
43 ανευρέσεις κλεμμένων οχημάτων.

Σε επίπεδο δημόσιας ασφάλειας, το εξειδικευμένο προσωπικό των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Αθηνών και Δυτικής Αττικής κατάφερε να εξιχνιάσει συνολικά 187 υποθέσεις για ληστείες, κλοπές – διαρρήξεις, κλοπές τροχοφόρων και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά. Για τις υποθέσεις αυτές ταυτοποιήθηκαν συνολικά 191 δράστες.