Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Ζωή
24 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Ζωή

by todaypress
01/06/2022 08:22
in Τοπική Αυτοδιοίκηση,
Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα «Ψυχική Υγεία και Ζωή
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντικά τα συμπεράσματα από την εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Την εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά»που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με μεγάλη συμμετοχή κοινούτη Δευτέρα 30 Μαΐου 2022,χαιρέτησε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου παρουσία της Υφυπουργού Υγείας Ζωής Ράπτη.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, τον Δήμο Αμαρουσίου, και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Θάλπος».

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

 

Ειδικότερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου κατά το χαιρετισμό του σημείωσε:

«Ο ρόλος του Δήμου, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του για τα θέματα της κοινωνικής πολιτικής είναι καίριος.Αποτελεί τον πλησιέστερο θεσμό στον πολίτη και μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά, με την επαγρύπνηση και συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών –τοπικοί σύλλογοι, ενώσεις γυναικών, αθλητικά σωματεία, πρωτοβουλίες γειτονιάς, πολιτιστικοί σύλλογοι – τόσο στο πεδίο της πρόληψης και του εντοπισμού των περιστατικών όσο και της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των  θυμάτων και των οικογενειών τους (…) Μέριμνά μας να αναδεικνύουμε τα κοινωνικά ζητήματα, να προβληματιζόμαστε γύρω από αυτά και να αναπτύσσουμε πολιτικές που απαιτούνται (…) υπό την καθοδήγηση και εποπτεία του Υπουργείου Υγείας μπορούμε να αναπτύξουμε πολιτικές και δράσεις που να αγκαλιάσουν την τοπική μας κοινωνία (…) Είμαστε περήφανοι που είμαστε ο πρώτος Δήμος της χώρας που θέσπισε την Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, μέσα από την οποία αναπτύσσονται δράσεις και ιδέες (…)

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη ανάμεσα σε άλλα τόνισε:

«Δυστυχώς η ενδοοικογενειακή βία, ιδίως μετά την πανδημία, αποτελεί μία μάστιγα. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι παράγοντες που επέβαλλαν την ψυχική υγεία ήταν η εργασιακή ανασφάλεια, το οικονομικό άγχος αλλά ιδίως η απομόνωση σε ένα χώρο, όπως αυτός του σπιτιού. Το lockdown έφερε ιδιαίτερη ένταση στις σχέσεις, δυσκολίες, συγκρούσεις. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας ο ΠΟΥ κατέγραψε αύξηση περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας στο 60% (…) Κατόπιν έρευνας η χώρα μας κατέγραψε αύξηση βίας 20%, ένα μεγάλο ποσοστό στα καταγγελλόμενα περιστατικά (…)Ο πρωθυπουργός θεώρησε απαραίτητη τη δημιουργία ειδικού χαρτοφυλακίου, στην περίοδο της πανδημίας, για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, το οποίο δημιούργησε το καλοκαίρι του 2020 ακριβώς για να δοθεί έμφαση στα κοινωνικά ζητήματα βίας και κυρίως για την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών»

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Ιατρός Γαστρεντερολόγος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας Δήμου Δρ Στέφανος Τσιπουράκηςαναφέρθηκε στη σημασία της ψυχικής υγείας, την αλληλεξάρτησή της με τη σωματική υγεία αλλά και στη σημασία της πρόληψης που αφορά συνεργασίες με κοινωνικούς φορείς αλλά και παγκόσμιους οργανισμούς όπως ο ΠΟΥ (World Health Organization).

Η Πρόεδρος Δ.Ε. του Φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» Αθηνά Πάσσιουτόνισε την υλοποίηση της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης στην Ελλάδα. Ειδικότερα αναφέρθηκε στον φορέα ΘΑΛΠΟ – Ψυχική Υγεία όπου μέσα από τη λειτουργία των μονάδων ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης προσφέρει συνεχές καθημερινό έργο, υποστηρίζοντας ψυχικά και φροντίζοντας τους ανθρώπους που φιλοξενούνται στις μονάδες της.

Η Πρόεδρος «Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου» Μαίρη Παχιαδάκη αναφέρθηκε στους σκοπούς του σωματείου που εξυπηρετούν την ισότητα των φύλων, τον κοινωνικό πολιτισμό καθώς και το φαινόμενο της κακοποίησης μέσα στην οικογένεια.

Μαρούσι: Εκδήλωση με θέμα: «Ψυχική Υγεία και Ζωή: Ενδοοικογενειακή Βία και  Ψυχολογικές Επιπτώσεις στα Παιδιά» στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Η Οικογενειακή Σύμβουλος – Συγγραφέας Τένια Μακρή αναφέρθηκε στα περιστατικά βίας που αφορούν κυρίως γυναίκες σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως η βία «διδάσκεται» μέσα στην οικογένεια.  Στη συνέχεια έκανε λόγο για «τα σημάδια» που χαρακτηρίζουν τη «βία» και ειδικότερα κατονόμασε τις διαστάσεις της συναισθηματικής κακοποίησης προτείνονταςστρατηγικές που μπορούν να βοηθήσουν στην αναγνώριση και διαχείριση των μορφών της.

Τέλος προσωπικές εμπειρίες για κακοποιητικές συμπεριφορές, κατά τη διάρκεια της άσκησης των καθηκόντων της, διηγήθηκε η αστυνομικός του ΑΤ Αμαρουσίου Ανθούλα Κλειδωνά.

Την εκδήλωση συντόνισαν οι Δημοσιογράφοι Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας.

Προβλήθηκε βίντεο για τις μορφές κακοποίησης από τον «Σύνδεσμο Μελών Γυναικείων Σωματείων Ηρακλείου και Ν. Ηρακλείου»

Στην εκδήλωση ακόμη παραβρέθηκαν:

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, οι Αντιδήμαρχοι: Σπύρος Σταθούλης, Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Ρένα Χαλιώτη(υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης), Γιάννης Νικολαράκος, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος  του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπήςα’βαθμιαςεκπαίδευσης Ελένη Βλάχου, η Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΑ Κατερίνα Βουρλάκη, η Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Υγείας Αμαρουσίου και Δημοτική Σύμβουλος Μαρία Γώγου, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Αθλητισμού και Πρόεδρος Επιτροπής Ισότητας Ελένη Λέκκα, η  Εντεταλμένη Σύμβουλος  Ανάπτυξης Τουρισμού και Προστασίας Καταναλωτή Φανή Λέκκα.

Ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου Θανάσης Βλαχοπιώτης.

Την Περιφέρεια Αττικής εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Ιωάννης Κεχρής, οΑντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Βασίλειος Γιαννακόπουλος.

Από το Α.Τ. Αμαρουσίου ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Φυλακτάκης ο Διοικητής Ιωάννης Αντωνόπουλος.

Ο Πρόεδρος του ΝΑΤ Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος.

Ο Αναπληρωτής Διοικητής του ΨΝΑ (Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής) Κωνσταντίνος Δούρος.

Ο Πρόεδρος της Β4 ΝΟΔΕ ΝΔ Σπύρος Αβραμάκος, ο Πρόεδρος της Τ.Ο. ΝΔ Αμαρουσίου Χρήστος Μπελεγράτης, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αμαρουσίου Ηλίας Ζορμπαλάς.

Ο Πρόεδρος Π.Ε.Κ.Α. (Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών) και Σ.Α.Κ.Α. (Συνεταιρισμός Αγγειοπλαστών και Κεραμιστών Αμαρουσίου) ΝίκοςΒαλλάτος.

Η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Μάχη Νικολαράκου.

Τέλος, Πρόεδροι Συλλόγων και Σωματείων, Διευθυντές Σχολείων Α΄βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και Φορείς και Παράγοντες της Πόλης του Αμαρουσίου.

Tags: δήμαρχος Θεόδωρος ΑμπατζόγλουΜΑΡΟΥΣΙΥφυπουργού Υγείας Ζωής ΡάπτηΨυχική Υγεία και Ζωή
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΕΔΕ: “Πάγωμα του ΠΔ για την οριοθέτηση οικισμών κάτω των 2.000 κατοίκων”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λ. Κυρίζογλου: “Η Μητροπολιτική Διακυβέρνηση ανήκει στους Δήμους”

22/05/2025 18:28
Προσοχή! Απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου Χαλανδρίου
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Προσοχή! Απόπειρα εξαπάτησης στο όνομα του Δήμου Χαλανδρίου

22/05/2025 16:32
Γ. Μώραλης: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης μας”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Γ. Μώραλης: “Συνεχίζουμε την προσπάθεια να αναδείξουμε και να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές την ιστορία, την κουλτούρα και τον πολιτισμό της πόλης μας”

21/05/2025 22:01
Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εύβοια – Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Εύβοια – Η ανάρτηση του Περιφερειάρχη

21/05/2025 19:51
Τα TOP 5 του Επιθεωρητή (11/1/2025)
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Περιφέρεια Αττικής: Με προσωπική εντολή Χαρδαλιά, θα αποσυρθούν οι ελάχιστες προσφυγές για το Μάτι

21/05/2025 08:27
Ν. Χαρδαλιάς: “Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν είναι εξαγγελίες”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ν. Χαρδαλιάς: “Για εμάς η κοινωνική πολιτική δεν είναι εξαγγελίες”

20/05/2025 22:10
Ξεκινούν στις 2 Ιουνίου οι εγγραφές για το καλοκαιρινό  πρόγραμμα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Ξεκινούν στις 2 Ιουνίου οι εγγραφές για το καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλητικών και καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων για παιδιά του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

20/05/2025 22:05
Η Περιφέρεια Αττικής απαντά σε δημοσιεύματα: “Δεν απηχούν ουδόλως την αλήθεια”
Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η Περιφέρεια Αττικής απαντά σε δημοσιεύματα: “Δεν απηχούν ουδόλως την αλήθεια”

20/05/2025 21:35
ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής και μνήμης  για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου
Τοπική Αυτοδιοίκηση

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 106 χρόνια από τη Γενοκτονία των 353.000 Ελλήνων του Πόντου

20/05/2025 19:04

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #157


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Είδηση σοκ: Σκοτώθηκε γνωστός ποδοσφαιριστής
SPORTS

Super League: Ολοκληρώθηκαν και τα play out – Η τελική κατάταξη

22 Μαΐου 2025

...

Read moreDetails

Επίδομα θέρμανσης: Οι ημερομηνίες καταβολής – Αναλυτικά τα ποσά που δικαιούστε

Νέα Υόρκη: Η παρέμβαση του Γ. Γεραπετρίτη στη συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ – “Άμεση, πλήρης και ανεμπόδιστη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας σε μεγάλη κλίμακα σε όλα τα μέρη της Λωρίδας της Γάζας”

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved