Στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ με θέμα: «Ο αθλητισμός ως μοχλός ανάπτυξης εθνικής οικονομίας και εθελοντικής συνείδησης» στα Ιωάννινα μίλησε ο Παύλος Μαρινάκης.

Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή των νέων στο προσυνέδριο, με αναφορά στην πολυπληθή παρουσία των φοιτητών της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, χώρο από τον οποίο και ο ίδιος ξεκίνησε την πορεία του στην πολιτική, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ συνέχισε λέγοντας, πως «επειδή κάθε τόσο επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, υπάρχει μία προπαγάνδα που προέρχεται κυρίως από κέντρα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, παρερμηνεύτηκαν από διαρροές, από αυτό το βήμα θα σας πω ξεκάθαρα ότι δεν καταργούνται οι φοιτητικές παρατάξεις, δεν θα καταργηθεί ποτέ η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, δεν πρόκειται ποτέ να τελειώσει, θα συνεχιστεί αυτό που κάνει, θα συνεχιστεί και πιο έντονα – και από δω από τα Γιάννενα, πρέπει να δώσουμε ένα στοίχημα, να γίνει ακόμη πιο δυνατή πιο δημιουργική η παράταξή μας και πιο νικηφόρα».

Παύλος Μαρινάκης από Ιωάννινα: ΝΔ και Μητσοτάκης, προχωρούν στην υλοποίηση του προεκλογικού μας προγράμματος

Ο Παύλος Μαρινάκης πρόσθεσε ότι ενοχλεί η παράταξη, «γιατί είναι η δύναμη που κρατάει τα πανεπιστήμια ανθρώπινα, καθαρά, κρατάει τα πανεπιστήμια ανοικτά και είναι το τελευταίο και το πιο ισχυρό ανάχωμα στον παραλογισμό. Παράλληλα υπογράμμισε: Εμείς συνεχίζουμε και το κάνουμε, και το μόνο που θα τελειώσει με την ψήφο του κόσμου, με τους νόμους της κυβέρνησης, με τις νίκες σε όλα τα Πανεπιστήμια, θα τελειώσουν οι καταλήψεις, θα τελειώσουν οι παράνομες πράξεις, θα τελειώσουν τα στέκια, θα τελειώσουν οι συμμορίες που δρουν μέσα στα πανεπιστήμια, και κάθε φορά που αυτοί θα θέλουν να χτίζουν γιάφκες, εμείς θα χτίζουμε βιβλιοθήκες. Αυτή είναι η διαφορά μας, αυτή είναι η ιστορία μας και αυτό είναι το μέλλον που θέλουμε να δημιουργήσουμε».

Κατά τα άλλα, ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε πως ο αθλητισμός πρέπει να διαπερνά οριζόντια κάθε μας δραστηριότητα, γιατί είναι πολύ περισσότερο από μία προπόνηση, από έναν αγώνα, πολύ περισσότερο από αυτά που βλέπει ο κόσμος ως προφανή: είναι η συνύπαρξη, είναι η πειθαρχία, είναι η υγεία.

Αυγενάκης στο προσυνέδριο της ΟΝΝΕΔ: Δεν σε καταστρέφει η ενασχόληση με την πολιτική

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, τόνισε ότι «ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός είναι μεγάλο κεφάλαιο».

Ο κ. Αυγενάκης, απευθυνόμενος στους νέους, επισήμανε πως ο αθλητισμός αποτελεί μία πολύ μεγάλη βιομηχανία, καθώς μία καλή διοργάνωση, ένα σωστό αθλητικό οικοδόμημα, ένα σωστά oργανωμένο υπουργείο Αθλητισμού, «ναι μπορεί να προσφέρει καλύτερα στην Παιδεία, σε μια καλύτερη κοινωνία σε μία πιο δυνατή πλούσια οικονομία», ενώ υπογράμμισε πως ο εθελοντισμός είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας, του ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του και εκπέμπει μηνύματα σεβασμού, αλληλεγγύης, ποιότητας.

Το μεγάλο στοίχημα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «ήταν πως θα στηρίξουμε και θα αναδείξουμε όλα τα αθλήματα, χωρίς καμία διάκριση, είτε είναι δημοφιλή, είτε λιγότερο δημοφιλή και να διεκδικήσουμε με λογική εξωστρέφειας μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, να μην μείνουμε απλά στη ρήση, ότι ‘η Ελλάδα είναι η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες’, πρέπει να κάνουμε κάτι που να μας οδηγήσει σε ψηλότερα μονοπάτια”. Ως παράδειγμα, πρόσθεσε μεταξύ άλλων τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο που ξεκίνησε από την Κρήτη και κατέληξε στα Γιάννενα, αλλά και τη μεγάλη διοργάνωση «Ράλι Ακρόπολις».

Αυτή την περίοδο, όπως είπε ο υφυπουργός, βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα project συλλογής ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό, με καλά αποτελέσματα, ωστόσο όπως είπε, «δεν έχει σημασία το πόσα θα συγκεντρώσουμε, όσο η ενεργοποίηση της κοινωνίας μέσω του αθλητισμού».

Σε δήλωσή του νωρίτερα, τόνισε ότι χρειάζεται διαρκής δουλειά, να στηριχθεί η αθλητική οικογένεια, να στηριχθούν ανεξαρτήτως όλα τα αθλήματα, επένδυση στοχευμένα στον αθλητικό τουρισμό, στην υγιεινή διατροφή, την ευζωία, στοιχεία απαραίτητα για να έχουμε αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνουμε.

Απευθυνόμενος προς τη νεολαία, επισήμανε ότι η παράταξη της Ν.Δ, «δεν σε καταστρέφει επειδή ασχολείσαι με την πολιτική. Πάντα υπάρχει συνέχεια, εξέλιξη και αυτό είναι ωραίο, σε πλουτίζει, σε διαμορφώνει ως άνθρωπο».