Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος
35 °c
Athens
Today Press
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
No Result
View All Result
Today Press
Home ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος

by todaypress
27/05/2022 16:45
in ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,
Αυξήθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Απρίλιο σύμφωνα με στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος
Share on FacebookShare on Twitter

Αύξηση κατά 991 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2022, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των ιδιωτικών μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων, έναντι αύξησης κατά 201 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 4,3% από 5,0% τον προηγούμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος συνολικά οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκαν τον ίδιο μήνα κατά 1,350 δισ. ευρώ, ενώ αυτές του Δημοσίου αυξήθηκαν κατά 181 εκατ. ευρώ.

Πιο αναλυτικά, αύξηση κατά 359 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2022, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι μείωσης κατά 1.191 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής μειώθηκε σε 10,8% από 13,8% τον προηγούμενο μήνα.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των MXE μειώθηκαν κατά 273 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 475 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων αυξήθηκαν κατά 632 εκατ. ευρώ, έναντι μείωσης κατά 715 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Στο σκέλος των δανείων, η μηνιαία καθαρή ροή της συνολικής χρηματοδότησης προς τον ιδιωτικό τομέα ήταν θετική κατά 609 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 754 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Έτσι, o ετήσιος ρυθμός μεταβολής της συνολικής χρηματοδότησης του ιδιωτικού τομέα αυξήθηκε σε 2,8% από 1,6% τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τις επιχειρήσεις, τον Απρίλιο του 2022, ήταν θετική κατά 701 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 831 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής αυξήθηκε σε 7,0% από 4,7% τον προηγούμενο μήνα. Ειδικότερα, ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των μη χρηματοπιστωτικών επιχειρήσεων αυξήθηκε σε 6,1% από 3,3% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 685 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 699 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των λοιπών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων μειώθηκε σε 15,4% από 19,4% τον προηγούμενο μήνα. Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησής τους ήταν θετική κατά 16 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 132 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ατομικές επιχειρήσεις ήταν αρνητική κατά 26 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 20 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους μειώθηκε σε 0,3% από 0,7% τον προηγούμενο μήνα. Αρνητική κατά 67 εκατ. ευρώ ήταν επίσης και η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τους ιδιώτες και τα ιδιωτικά μη κερδοσκοπικά ιδρύματα τον Απρίλιο του 2022, έναντι αρνητικής καθαρής ροής 97 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησής τους διαμορφώθηκε σε -2,2% από -2,1% τον προηγούμενο μήνα.

Όσον αφορά στη χρηματοδότηση του Δημοσίου , η μηνιαία καθαρή ροή της χρηματοδότησης προς τη γενική κυβέρνηση, τον Απρίλιο του 2022, ήταν θετική κατά 239 εκατ. ευρώ, έναντι θετικής καθαρής ροής 1.362 εκατ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα. Ο ετήσιος ρυθμός μεταβολής της χρηματοδότησης της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε σε 17,4% από 27,3% τον προηγούμενο μήνα.

Tags: ΑΥΞΗΣΗ ΔΑΝΕΙΩΝΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝΤράπεζα της Ελλάδος
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο X
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο App Store
  Κάνε λήψη της εφαρμογής του Todaypress.gr στο Google Play

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΚΤ: Νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης

05/06/2025 15:32
Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Δείτε την πορεία των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έρευνα ΙΕΛΚΑ: Δείτε την πορεία των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ

05/06/2025 14:37
«Κλειδί» για μόνιμες φοροελαφρύνσεις ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Υποχρεωτική δήλωση ΙΒΑΝ για τις επιστροφές ΦΠΑ από 1 Ιουλίου

05/06/2025 13:15
Στουρνάρας: Η επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού θα στερήσει χρήματα από τους φτωχούς
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στουρνάρας: Να εστιάσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος για μια πιο ανθεκτική οικονομία

05/06/2025 13:11
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 9% μειώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το γ’ τρίμηνο του 2024
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Άνεργοι: Μείωση 15% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2024

05/06/2025 13:09
Επενδυτικό πρόγραμμα μαμούθ και μείωση φόρων από τα υπερέσοδα της φοροδιαφυγής: Οι μεγάλες προτεραιότητες της επόμενης τριετίας
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εύσημα της Κομισιόν στην Ελλάδα: Ισχυρή πρόοδος στην οικονομία – Οι προτροπές στην Αθήνα

05/06/2025 12:29
ΔΥΠΑ: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για 315 θέσεις εργασιακών συμβούλων
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ανακοινώθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για το κατασκηνωτικό πρόγραμμα της ΔΥΠΑ

05/06/2025 12:26
Κορυφώνεται σήμερα στην Ολομέλεια η συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το Νέο Δημοσιονομικό Πλαίσιο – 11 ερωταπαντήσεις

05/06/2025 09:27
Αυξημένες επενδύσεις εμφάνισε πάνω από 1 στις 3 ΜμΕ το Β’ εξάμηνο του 2022
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΤτΕ: Σε αυξήσεις των επιτοκίων χορηγήσεων προχώρησαν οι τράπεζες τον Απρίλιο

04/06/2025 13:41

ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΟΡΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ TP ONLINE

Aρ.Φύλλου #159


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ε. Μασκ: “Σκοτώστε το νομοσχέδιο”
ΚΟΣΜΟΣ

Ε. Μασκ: “Σκοτώστε το νομοσχέδιο”

5 Ιουνίου 2025

...

Read moreDetails

Ν. Χαρδαλιάς: “Με εντατικούς ρυθμούς θωρακίζουμε την Αττική μας”

Κ. Μητσοτάκης: “Η Κυβέρνηση στηρίζει τα συνεργατικά σχήματα, καθώς πιστεύουμε κι εμείς ότι είναι το μέλλον του πρωτογενούς τομέα”

Today Press

Χρήσιμα

  • Όροι Χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση συμμόρφωσης με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 L63
  • Επικοινωνία

Social Media

Newsletter

Newsletter

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved

No Result
View All Result
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΕΚΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
  • ΔΙΑΦΟΡΑ
    • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
    • ΥΓΕΙΑ
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
    • ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
    • SPORTS
    • LIFESTYLE
      • MEDIA
    • ΑΠΟΨΕΙΣ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Copyright © Todaypress.gr 2024
All Rights Reserved