Γ. Πατούλης: ‘’ Η προστασία και η διατήρηση της υγείας των πολιτών αποτελεί προτεραιότητα μας’’

Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα διοργάνωσαν σημαντική δράση προληπτικού ελέγχου για την οστεοπόρωση, η οποία σημείωσε μεγάλη επιτυχία καθώς πλήθος κόσμου προσήλθε για να εξεταστεί.

Στις 18 Μαΐου 2022 πραγματοποιήθηκαν δωρεάν μετρήσεις οστικής πυκνότητας σε περισσότερα από 100 άτομα και προσφέρθηκε συμβουλευτική από τον κ. Αντώνιο Λεμονή, Γενικό Ιατρό. Όλες οι εξετάσεις εκπονήθηκαν με βάση τα μέτρα προστασίας που νομοθετούνται, τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και των αρμόδιων φορέων, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται και ισχύουν.

Η κα Μέµη Τσεκούρα, Πρόεδρος του Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα μετέφερε τηλεφωνικά τον χαιρετισμό της σε όλους τους συνδιοργανωτές, υπογραμμίζοντας:

«Στην 20ετή δράση του συλλόγου, έχουμε προσφέρει αδιάκοπα και µε τον απαιτούμενο σεβασμό στους ασθενείς και στους συμπολίτες µας τις υπηρεσίες µας, είτε αυτοί βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα είτε στις πιο απομονωμένες περιοχές και αυτό είναι κάτι που σκοπεύουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε, γιατί για εμάς σημασία έχει η ποιότητα ζωής του πολίτη. Σας προσκαλώ να αδράξετε την ευκαιρία ύπαρξης του συλλόγου µας και να επωφεληθείτε από αυτή καθώς και να στηρίξετε τις δράσεις του».

Η κα Μέμη Τσεκούρα, Πρόεδρος Συλλόγου Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα σημείωσε επίσης πως: «Η Πεταλούδα έχει αποδείξει πως, παρά τις όποιες δυσκολίες, βρίσκεται δίπλα στους ασθενείς με οστεοπόρωση και μυοσκελετικά προβλήματα, προσφέροντας ουσιαστική ενημέρωση και στήριξη μέσα από τις δράσεις της. Δράσεις που στηρίζουν μικρούς και μεγάλους. Όλη την ελληνική οικογένεια! … και συνεχίζουμε με αφοσίωση και σεβασμό στους ασθενείς!»

Ο Πρόεδρος του ΕΔΔΥΠΠΥ και Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης  τόνισε τη μεγάλη σημασία της υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης που γίνονται στο Δήμο Περιστερίου και επεσήμανε: «Με τον προσυμπτωματικό έλεγχο μπορεί κανείς έγκαιρα και έγκυρα να προλάβει ασθένειες και με αυτόν τον τρόπο να διατηρήσει την καλύτερη δυνατή ποιότητα ζωής. Η οστεοπόρωση μας αφορά όλους. Δεν προκαλεί συμπτώματα και για αυτό συνήθως διαγιγνώσκεται  σε προχωρημένο στάδιο που οδηγεί σε κατάγματα.  Η πρόληψη αποτελεί υπόθεση όλων μας και είναι η  πρώτη προτεραιότητα στο Δίκτυο μας, έχοντας σκοπό να συμβάλουμε όλοι για τη διατήρηση της υγείας και να περάσουμε στο σύνολο του πληθυσμού το βασικό μήνυμα «ΠΡΟΛΗΨΗ, ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ».

Οι τοπικές αρχές, οι επιστήμονες και η οργανωτική επιτροπή έδωσαν την υπόσχεση να επαναλάβουν ακόμη μεγαλύτερες δράσεις και στο μέλλον.