Μία απίστευτη υπόθεση δικάζεται σήμερα Τρίτη στο Αγρίνιο, μια υπόθεση που εκτυλίχθηκε πριν δύο χρόνια όταν άνδρας σκηνοθέτησε ότι έπεσε θύμα ληστείας για να αποφύγει τον γάμο του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, ο εν λόγω άνδρας σκηνοθέτησε ότι έπεσε θύμα ληστείας τον Μάιο του 2019. Υποστήριξε τότε ότι έπεσε θύμα ληστείας από δύο κουκουλοφόρους στο διαμέρισμα του στο Αγρίνιο, οι οποίοι κινήθηκαν εναντίον του βίαια, τον έδεσαν, τον φίμωσαν και τον άφησαν αναίσθητο. Κατά την κατάθεσή του τότε, οι δράστες άρπαξαν κοσμήματα, χρήματα και άλλα αντικείμενα. Ο ίδιος είχε βρεθεί στο σπίτι του τραυματισμένος και είχε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Όλα αυτά υποτίθεται ότι είχαν συμβεί λίγη ώρα πριν το υποτιθέμενο θύμα μεταβεί στο προγαμήλιο γλέντι των δυο οικογενειών, δύο ημέρες πριν τον προγραμματισμένο γάμο τους. Μάλιστα, ανάμεσα στα κλοπιμαία ήταν και τα δώρα γάμου. Ο γάμος σε κάθε περίπτωση ακυρώθηκε.

Όπως αναφέρει το agrinionews.gr, λίγους μήνες αργότερα, τον Νοέμβριο του 2019, ο παθών φέρεται να έπεσε σε πολλές αντιφάσεις στα πλαίσια της έρευνας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας στο Αγρίνιο και ομολόγησε πως η ληστεία δεν έγινε ποτέ. Ουδείς τον έδεσε και ουδείς έκλεψε κάτι από το σπίτι. Υποστήριξε ωστόσο πως ήταν υπαρκτός ο ξυλοδαρμός που υπέστη από άλλο άτομο αλλά τα κίνητρα δεν ήταν η ληστεία, αλλά προσωπικοί λόγοι. Φέρεται πάντως να παραδέχτηκε πως έπραξε λάθος που δεν είπε όλη την αλήθεια αλλά -ισχυρίστηκε πως- επινόησε τη ληστεία για να δικαιολογήσει το επεισόδιο που είχε, γιατί ντρεπόταν την οικογένεια της νύφης για αυτό που του συνέβη.

Μετά την εξέλιξη αυτή, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου σχημάτισε δικογραφία σε βάρος του παθόντα και τη διαβίβασε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, που με τη σειρά του άσκησε ποινική δίωξη για ψευδορκία.

Η νύφη είναι πεπεισμένη ότι δεν συνέβη η ληστεία, ήταν σκηνοθετημένη

Η παρολίγον σύζυγος, πρώην πλέον αρραβωνιαστικιά, τού έκανε μήνυση.

Για πολλούς μήνες ήταν και η ίδια πεπεισμένη πως συνέβη ληστεία. Πλέον είναι πεπεισμένη πως το περιστατικό συνέβη ώστε να μην γίνει ο γάμος. Σημειώνει μάλιστα πως τα «κλοπιμαία» της δήθεν ληστείας που της ανήκαν δεν της επεστράφησαν.

Στο ειδώλιο σήμερα ο κατηγορούμενος

Η ώρα της Δίκης για την ψευδορκία στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου έφτασε. Ο «πρωταγωνιστής» της ιστορίας θα καθίσει σήμερα Τρίτη, στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ψευδορκία. Είχαν προηγηθεί δυο αναβολές της εκδίκασης.

«Ο Εντολέας μου έχοντας απόλυτο σεβασμό στην απονομή της δικαιοσύνης, στο έργο αυτής, καθώς και στο έργο των προανακριτικών υπαλλήλων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου και για λόγους που θα εκτεθούν κατά την εκδίκαση της υποθέσεώς του που εκκρεμεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αγρινίου στις 24-05-2022 κατόπιν διακοπής από 19-05-2022, διευκρίνισε ενώπιον της Υ.Α Αγρινίου με συμπληρωματική ένορκη κατάθεση του αυτά που υπέστη στις 10-05-2019, γεγονότα αδιαμφισβήτητα, αφού ανευρέθη λιπόθυμος, δεμένος και νοσηλεύτηκε στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του ΓΝ Αγρινίου όπου και διαγνώσθηκε ότι υπέστη διάσειση, χωρίς να έχει ενοχοποιήσει κάποιον ψευδώς τόσον με την αρχική, όσο και με την συμπληρωματική του κατάθεση, και είμαστε πεπεισμένοι για την αθωότητα του», τονίζει στο agrinionews.gr ο δικηγόρος του κατηγορούμενου.