Γ. Πατούλης: «Με σχέδιο και προγραμματισμό, Περιφέρεια και Δήμοι συνεργαζόμαστε για την υλοποίηση έργων που συμβάλλουν ασφάλεια και την ποιότητα ζωής»

DSC_6061-1000x667

Η πορεία υλοποίησης έργων υποδομών, βιοκλιματικών αναπλάσεων και αντιπλημμυρικής προστασίας, τα οποία χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής, βρέθηκαν μεταξύ άλλων, στο επίκεντρο της συνάντησης του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με τον Δήμαρχο Χαϊδαρίου Ευάγγ. Ντηνιακό.

Πιο συγκεκριμένα, ο κος Πατούλης συζήτησε με τον κο Τηνιακό για την πρόοδο σε έργα υποδομών για τον Δήμο Χαϊδαρίου, όπως οι αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις στη Λεωφ. Αθηνών και η αντικατάσταση του οδοφωτισμού. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις εργασίες ενίσχυσης των υποδομών αποχέτευσης ομβρίων, με ένα εκτεταμένο δίκτυο αγωγών, το οποίο κρίνεται ως  ένα έργο νευραλγικής σημασίας για το Χαϊδάρι.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε επίσης ο  Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αττικής Α. Λεωτσάκος με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής Α. Καλογερόπουλο, συζητήθηκαν οι  δυνατότητες για την ένταξη και νέων έργων, τα οποία κρίνονται αναγκαία για το Δήμο Χαϊδαρίου, στα χρηματοδοτικά εργαλεία της Περιφέρειας, όπως η χρηματοδότηση εξοπλισμού αθλητικών εγκαταστάσεων, καθώς και ενεργειακές -βιοκλιματικές αναπλάσεις στην περιοχή της Αστυθέας.

Με αφορμή την συνάντηση, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει σχετικά:

«Με σχεδιασμό και έγκαιρο προγραμματισμό, πετυχαίνουμε την αποτελεσματική συνεργασία μεταξύ των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού. Η συνεργασία μας με τον Δήμο Χαϊδαρίου, υπό την διοίκηση του Βαγγέλη Ντηνιακού, είναι ένα παράδειγμα που πιστοποιεί ότι, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, μπορούμε να υλοποιούμε έργα τα οποία δίνουν την προστιθέμενη αξία τόσο στην ποιότητα της καθημερινότητας των πολιτών όσο και στο μείζον ζήτημα της ασφάλειας της ζωής και των περιουσιών τους».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και διατύπωσε την βεβαιότητα ότι τα στελέχη της περιφέρειας και του δήμου θα συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να επιταχυνθεί η υλοποίηση των έργων. Παράλληλα εξέφρασε την προσδοκία για την ένταξη και άλλων έργων στα προγράμματα χρηματοδότησης.