Γ. Πατούλης: « Με ανθρωπιά και πίστη στην αξία της ειρήνης είμαστε έμπρακτα δίπλα στο λαό της Ουκρανίας που δοκιμάζεται από τα δεινά του πολέμου»

PSTL7953-1000x719

Την αμέριστη στήριξη στο δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας από τα δεινά του πολέμου, εξέφρασαν από κοινού ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην Αθήνα Αλβέρτος Ταραμπουλούς, κατά την παράδοση υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης στο Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής.

Η ανθρωπιστική πρωτοβουλία της Ισραηλιτικής Κοινότητας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο παροχής βοήθειας στο λαό της Ουκρανίας, και αφορά στην προσφορά υγειονομικού υλικού (φάρμακα, υλικό πρώτων βοηθειών αλλά και αντικαρκινικά σκευάσματα, κλπ) και στην διάθεση ειδών πρώτης ανάγκης και διαβίωσης (τρόφιμα, κουβέρτες κλπ).

PSTL7972-1000x718

Η παράδοση του ανθρωπιστικού υλικού έγινε στο Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού ειδών πρώτης ανάγκης – Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής, παρουσία και της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Δ. Νάνου, και από εκεί με τη φροντίδα της Περιφέρειας θα προωθηθεί και διανεμηθεί στο λαό της Ουκρανίας.

PSTL8139-1000x718

Σε δήλωσή του ο κος Πατούλης, αφού ευχαρίστησε θερμά τον κο Ταραμπουλούς για τη διάθεση υγειονομικού υλικού και ειδών πρώτης ανάγκης, αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με την ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Με πίστη στην αξία της ειρήνης και της ανθρωπιάς, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να προσφέρουμε κάθε δυνατή στήριξη στο λαό της Ουκρανίας. Η σχετική πρωτοβουλία της ισραηλιτικής κοινότητας και του προέδρου της, είναι μια ευγενική χειρονομία όλου του εβραϊσμού της Ελλάδας. Με τη συνεργασία μας δίνουμε σαφές μήνυμα ότι η επιθυμία όλων είναι αυτός ο πόλεμος να σταματήσει το συντομότερο δυνατόν. Εμείς από την πλευρά μας, μέχρι να πάψουν οι αιματοχυσίες, θα είμαστε έμπρακτα δίπλα στο λαό της Ουκρανίας, για να απαλύνουμε, όσο γίνεται αυτό, τον ανυπόφορο πόνο του πολέμου».

PSTL8042-1000x718

Από την πλευρά του ο κος Αλ. Ταραμπουλούς, αναφέρθηκε στις εξαίρετες σχέσεις της κοινότητας με την Περιφέρεια Αττικής, οι οποίες αποτυπώνονται και στην συγκεκριμένη συνεργασία, επισημαίνοντας: «Είναι τιμή μας να μπορούμε να βοηθούμε και χαιρετίζουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής. Οι σχέσεις μας είναι εξαιρετικές και ανθρώπινες. Είμαστε εδώ για κάθε περαιτέρω βοήθεια και ευχαριστούμε και εμείς για την συνεχή συνεργασία και εμπιστοσύνη»

Δείτε το σχετικό βίντεο