«Οι επενδυτές που θα έρθουν στην Ελλάδα, θα ξέρουν ότι είμαστε μια χώρα έτοιμη να τους βοηθήσει να κάνουν το όραμα τους πραγματικότητα», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε για τροπολογία που κατέθεσε στο νομοσχέδιο για την προστασία των καταναλωτών, και ρυθμίζει θέματα στο Ελληνικό.

«Η εντολή που πήραμε είναι να μετατρέψουμε την Ελλάδα στην πιο φιλική, για τις επενδύσεις, χώρα. Αυτή είναι η εντολή που πήραμε. Εμείς δεν πήγαμε στις εκλογές του 2019, λέγοντας ότι τα θέλουμε όλα στο Δημόσιο. Εμείς είπαμε ‘δώστε μας εντολή να επιταχύνουμε τις ιδιωτικοποιήσεις’, ‘δώστε μας εντολή να πάει καλά το Ελληνικό’, ΄δώστε μας εντολή να πάει καλά το θέμα της Eldorado Gold’, ‘δώστε μας εντολή να προχωρήσουμε τα μεγάλα έργα’. Αυτή την εντολή ζητήσαμε και πήραμε την πλειοψηφία. Από την πρώτη ημέρα, λέμε ότι όραμα μας είναι η μετατροπή της Ελλάδας στην πιο φιλική, για τον επενδυτή, χώρα στην ΕΕ», είπε ο κ. Γεωργιάδης και υπό το πρίσμα αυτό, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική νομιμοποίηση να φέρει όσες τροπολογίες χρειαστούν κατά τη διάρκεια υλοποίησης αυτού του έργου για να λύνονται προβλήματα που τυχόν ανακύπτουν. «Σας το λέω από το τώρα, για να μην στενοχωριέστε. Όσες τροπολογίες χρειαστούν θα κατατεθούν, για να γίνει το έργο και να έχει επιτυχία», είπε ο υπουργός που υπογράμμισε όμως ότι το έργο θα προχωρήσει με τους όρους του Προεδρικού Διατάγματος και με τα όρια που θέτει η εθνική και ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία.

Λίγο προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου, από το βήμα της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στον «γνωστό κύριο έγκριτο», για όσα γράφει για «ένα κορίτσι που δεν του φταίει σε τίποτα». «Η κυρία Θεοδώρα Μανωλίδου είναι θετή μου κόρη. Δεν είναι βιολογική μου κόρη αλλά δεν την ξεχωρίζω. Την αγαπάω και τη λατρεύω. Έχει κάνει πολύ καλές σπουδές, άριστα, βγήκε πρώτη στη χρονιά της. Δούλευε σε μια μεγάλη εταιρεία. Άνοιξε μια θέση στο Ελληνικό, έκανε αίτηση, την πήρανε. Χαμηλόμισθη θέση αλλά μπορεί να κάνει καριέρα και να προχωρήσει το κορίτσι», είπε ο υπουργός και συνέχισε: «Ποιο είναι το επιχείρημα; Δεν έπρεπε, λέει, να προσληφθεί γιατί υπουργός είμαι εγώ. Γιατί, λέει, έχω εξουσία πάνω στο έργο. Υπονοείται ότι ήταν κάποιο είδος πολιτικής συναλλαγής, η πρόσληψη της θετής μου κόρης στο Ελληνικό». Με αυτό το επιχείρημα, είπε ο κ. Γεωργιάδης, ως έχων την αρμοδιότητα της αγοράς, τότε κανένα παιδί μου δεν μπορεί να εργαστεί σε καμία επιχείρηση στην Ελλάδα. Δεν μπορεί να δουλέψει ούτε στο Δημόσιο. Δεν μπορεί να δουλέψει όμως ούτε στο εξωτερικό, διότι τότε πάλι θα λένε ότι τυγχάνει διακριτικής μεταχείρισης. «Δηλαδή τα δικά μας τα παιδιά, δεν μπορούν να δουλέψουν ούτε στον ιδιωτικό, ούτε στο δημόσιο τομέα, ούτε στον εξωτερικό. Να κάτσουν δηλαδή τα παιδιά μας να μας κοιτάνε, να μην κάνουν τίποτα επειδή εμείς είμαστε στην πολιτική», σχολίασε ο Άδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι έχει κάνει πολύ μεγάλο λάθος ο Αλέξης Τσίπρας που υποστηρίζει τον Βαξεβάνη. Ακόμα και στον πόλεμο, τα γυναικόπαιδα τα αφήνεις απ’ έξω. Η πολιτική αντιπαράθεση δεν είναι και πόλεμος. Εντάξει, έχουμε διαφωνίες. Αλλά ακόμη και εχθροί να ήμασταν στην Ουκρανία με τους Ρώσους, τα γυναικόπαιδα μένουν απ’ έξω».

Προφανώς, δεν υπάρχει κανένα ζήτημα με το ότι ένα νέο κορίτσι με όλα τα προσόντα κατάφερε να βρει μια δουλειά, είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης και τόνισε ότι είναι και αυθύπαρκτη προσωπικότητα που κάνει τη δικιά της ζωή, όπως την κάνουν τα νέα παιδιά όλα. «Μην πυροβολούμε τα νέα παιδιά, ακόμα και αν είναι τα νέα παιδιά των πολιτικών μας αντιπάλων», είπε ο κ. Γεωργιάδης.