Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν πέτυχε τον στόχο της παραμονής στην Α1 γυναικών στο μπάσκετ, με τον σύλλογο να ανακοινώνει την πρόσληψη του Ελληνοαμερικανού Τζον Μαργαρίτη στην τεχνική ηγεσία. Το 2004, ο νέος τεχνικός του ΠΑΣ ανέλαβε πρώτος προπονητής στο Πανεπιστήμιο του Riverside, οδηγώντας το στις μεγαλύτερες διακρίσεις του. Το 2007 και το 2016, ο Τζον Μαργαρίτης βραβεύτηκε ως “ig West Conference Coach of the Year” στις ΗΠΑ.

Στη σχετική ανακοίνωση της ομάδας των Ιωαννίνων αναφέρεται:

«Η αποτυχία της περσινής σεζόν, όπου με ένα από τα υψηλότερα budget της κατηγορίας, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο κύπελλο (ειδικά με τον τρόπο που έγινε), δεν πετύχαμε τους στόχους που είχαμε θέσει, μας οδήγησε να αλλάξουμε ρότα και κατεύθυνση, καθώς και τρόπο διαχείρισης.
Ήρθαμε σε συνεργασία με ένα κορυφαίο “καθηγητή” του Basket από τις ΗΠΑ, ο οποίος θα αναλάβει τις τύχες της ομάδας μας και θα μας διδάξει το μοντέλο των Πανεπιστημίων της Αμερικής.
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον John Margaritis, ο οποίος θα είναι ο Head coach της ομάδας και ο επικεφαλής των τμημάτων υποδομής του συλλόγου. Ο John έχει ένα πλούσιο βιογραφικό και μεταξύ άλλων είναι κάτοχος πτυχίου Φυσικής αγωγής από το Πανεπιστήμιο του Northeastern Illinois, την περίοδο 1989-1993 ήταν Assistant του θρύλου του γυναικείου Μπάσκετ στην Αμερική Bob Spencer. Το 2004 ανέλαβε Head coach στο Πανεπιστήμιο του Riverside, όπου μαζί του το Πανεπιστήμιο έκανε τις μεγαλύτερες διακρίσεις του. Το 2007 και το 2016 βραβεύτηκε ως Big West Conference Coach of the Year στις ΗΠΑ. καλώς ήρθες Jonh! #welcome».