Το Σάββατο, 14η Μαΐου ε.ε. και ώρα 6.30 μ.μ., στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου, στα Κάτω Πατήσια (οδ. Αχαρνών), θα πραγματοποιηθεί η επίσημη υποδοχή της Ιεράς και Θαυματουργού Εικόνος της «Παναγίας της Κορυφινής» από τα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής, η οποία θα παραμείνει έως και την Κυριακή 22α Μαΐου. Στα πλαίσια των λατρευτικών εκδηλώσεων για την εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, επισκόπου Μύρων, του θαυματουργού, καθημερινώς θα τελείται η Θεία Λειτουργία (7.30 π.μ.) και ώρα 11.45 π.μ. θα ψάλλεται η Ιερά Παράκληση στην Παναγία.

Κάθε απόγευμα και ώρα 6.30 θα ψάλλεται ο Εσπερινός και στις 9.00 μ.μ. το Μικρό Απόδειπνο, ενώ θα ακολουθεί Ιερά Αγρυπνία. Τη Δευτέρα 16η Μαΐου το απόγευμα, μετά τον Εσπερινό, θα ακολουθήσει σταύρωμα των ασθενών με το Ιερό Επιτραχήλιο του Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης, το οποίο φυλάσσεται στον Ιερό Ναό, ενώ την Τετάρτη 18η Μαΐου το απόγευμα θα τελεσθεί το Ιερό Μυστήριο του Ευχελαίου. Ιδιαίτερη τιμή αποτελεί το γεγονός ότι την Τρίτη 17η Μαΐου το απόγευμα θα πραγματοποιήσει ομιλία υπό της Οσιολογιωτάτης Μοναχής Φιλοθέης , Καθηγουμένης του Ιερο΄θ Ησυχαστηρίου Παναγίας των Βρυούλων .

Την Παρασκευή 20ή Μαΐου το βράδυ θα τελεσθεί μεγάλη πανηγυρική Ιερά Αγρυπνία πρός τιμήν της «Παναγίας της Κορυφινής». Η έλευση του Ιερού Σεβάσματος της Παναγίας μας αποτελεί ευκαιρία να προσευχηθούμε όλοι με πίστη, ζητώντας από την Κυρία Θεοτόκο την δαψιλή ευλογία Της.

Εκ του Ιερού Ναού