Διανύουμε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο σε όλη την Ευρώπη και συνεπώς και στην πατρίδα μας. Τα δεδομένα είναι η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η ενεργειακή κρίση, η παγκόσμια διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας, ο εισαγόμενος πληθωρισμός, αλλά και οι καθημερινές προκλήσεις στο Αιγαίο αλλά και στον Έβρο, με απειλές από παράνομες μεταναστευτικές ροές. 

Σε αυτή τη δύσκολη εποχή, ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κρατούν με υπευθυνότητα το τιμόνι της χώρας, με προτεραιότητα τη θωράκιση της πατρίδας, την ενότητα της κοινωνίας, τη συνοχή και την αλληλεγγύη, την οικονομική ανάπτυξη και την ασφάλεια των πολιτών.

Στις μέρες μας, η εθνική ασφάλεια οφείλει να είναι η πρώτη μας προτεραιότητα. Η ασφάλεια των πολιτών, βασικό μας μέλημα. Η ΕΛ.ΑΣ. επιτελεί με αποφασιστικότητα αυτή την αποστολή και στα δύο μέτωπα:

Στα σύνορα, αντιμετωπίζουμε με επιτυχία καθημερινά τις ασύμμετρες απειλές στον Έβρο. Διασφαλίζουμε τα εθνικά σύνορα. Στο εσωτερικό της χώρας, η ΕΛ.ΑΣ. μάχεται καθημερινά με αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να υπάρχει ασφάλεια για όλους, ασφάλεια παντού.

Οι αλλαγές που συντελέστηκαν από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αναδεικνύουν αυτή την αποτελεσματικότητα είναι οι εξής:

⦁ Η εγκληματικότητα, που αφορά στη μέση οικογένεια, μειώθηκε κατά 30% το τελευταίο 10μηνο, σε σχέση με την προ καραντίνας περίοδο.

⦁ Η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε πολλά σκοτεινά εγκλήματα και κραυγαλέες υποθέσεις, που συγκλόνισαν την κοινή γνώμη.

⦁ Εγγυόμαστε την ασφάλεια στα πανεπιστήμια: η ΕΛ.ΑΣ. παρεμβαίνει σε κάθε νόμιμη καταγγελία, για να αντιμετωπίσει πράξεις βίας και ανομίας. 

⦁ Κάνουμε πράξη τα αποφασιστικά μέτρα κατά του χουλιγκανισμού.

⦁ Υπερδιπλασιάσαμε τις νυχτερινές περιπολίες στις γειτονιές.

⦁ Εφαρμόζουμε ειδικά επιχειρησιακά σχέδια για την πάταξη της παράνομης μετανάστευσης. Μόνο το τελευταίο 3μηνο, έχουν οδηγηθεί σε ΠΡΟΚΕΚΑ 2.376 παράνομοι μετανάστες.

⦁ Αντιμετωπίζουμε την ενδοοικογενειακή βία με την ίδρυση ειδικών γραφείων σε όλη την επικράτεια και τη συνεχή εκπαίδευση στελεχών.

⦁ Εφαρμόζουμε με συνέπεια τον Νόμο για τις διαδηλώσεις. Στη δημοκρατία μας, είναι αυτονόητο το δικαίωμα της διαδήλωσης, της συνάθροισης αλλά είναι αυτονόητο και διασφαλισμένο δικαίωμα και η ελευθερία, η απρόσκοπτη μετακίνηση και η ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή.

 

Στον τομέα της ανασυγκρότησης του σώματος:

Επιταχύνεται η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ.

Απελευθερώνονται, έτσι, 1.500 αστυνομικοί από τη διακίνηση δικογράφων και εντάσσονται στις υπηρεσίες προστασίας του πολίτη.

Ενισχύουμε την προστασία των αεροδρομίων, δημιουργώντας αίσθημα ασφάλειας στους τουρίστες. 

Αναβαθμίζουμε την εκπαίδευση των αστυνομικών. 

Συγκροτούμε διεθνείς συνεργασίες για την πάταξη του εγκλήματος και την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης.

 

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας έχει τίτλο το κεντρικό μήνυμα «Δίπλα σε κάθε πολίτη» και θεωρώ ότι όλος ο ελληνικός λαός, πλέον γνωρίζει ότι μπορεί να ακουμπά στη Νέα Δημοκρατία. Είναι η μεγάλη λαϊκή παράταξη που ενώνει όλους τους Έλληνες, που νοιάζεται για όλους τους Έλληνες. Ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές, όταν υπάρχει κρίση, οι πολίτες ξέρουν ότι μπορούν με σιγουριά να στηριχτούν στην πολιτική και στις αποφάσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Με όπλο την αξιοπιστία μας και την αποτελεσματικότητα, σε όλους τους κρίσιμους τομείς, η Νέα Δημοκρατία θα διεκδικήσει την ανανέωση της λαϊκής εντολής, με αυτοδύναμη πλειοψηφία στο τέλος της τετραετίας.