Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Todaypress του Σαββάτου

Της Δήμητρας Κούτρα

«Έχοντας περάσει από τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, νιώθω ότι από κάθε πολιτικό μετερίζι μπορεί κάποιος να προσφέρει, εφόσον το κάνει με την ψυχή του. Και εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την Αθήνα μας, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας», ανέφερε ο αντιπεριφεριάρχης Αττικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Γιώργος Δημόπουλος, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Αθηνών στις επόμενες εκλογές. Επίσης, στη συνέντευξη που έδωσε στην Τoday Press και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα, μιλάει για τα έργα που υλοποιούνται και αυτά που προγραμματίζονται.

Aκολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη: 

Κε Δημόπουλε, διανύετε τον τρίτο χρόνο στη θέση του Αντιπεριφεριάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής. Με 3 λέξεις, ποιες ήταν οι προτεραιότητές σας αυτό το διάστημα;

Οι προτεραιότητες που θέσαμε από την πρώτη στιγμή για τον Κεντρικό Τομέα Αθηνών συνοψίζονται στο τρίπτυχο «Πολιτισμός–Καθημερινότητα του πολίτη–Αθλητισμός». Σε αυτούς τους 3 διακριτούς τομείς πολιτικής, εργαστήκαμε σκληρά και ακατάπαυστα, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους. Και πάνω σε αυτούς τους 3 άξονες, παράγουμε καθημερινά αποτέλεσμα όχι μόνο εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, αλλά και σε κάθε δήμο που συγκροτεί τον Κεντρικό Τομέα. Στόχος μας είναι να συμβάλουμε στο να μετατραπεί ξανά η Αθήνα σε κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού, προστατεύοντας παράλληλα τους πιο ευάλωτους πολίτες και δίνοντας εφόδια σε όλους να δημιουργήσουν, να επιχειρήσουν, να διαμείνουν και να εργαστούν σε αυτήν. 

 

Η Αθήνα και η Αττική «διψούν» για Πολιτισμό. Ποια έργα υλοποιείτε; 

Η πολιτιστική ανάπτυξη, τόσο της Αθήνας όσο και συνολικά της Αττικής, αποτελεί προτεραιότητα του Περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη και συνολικά της περιφερειακής μας παράταξης. Με έργα προχωρήσαμε σε σημαντικές βελτιώσεις σε θέματα υποδομών, αλλά και προβολής της πολιτιστικής παραγωγής που συντελείται τους τελευταίους μήνες στην Αττική, και είναι προϊόν της συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με δεκάδες πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς. Ενδεικτικά, να τονίσω πως έχει ήδη ολοκληρωθεί το έργο της ανέγερσης των κτιριακών εγκαταστάσεων της Εθνικής Πινακοθήκης-Μουσείου Αλέξανδρου Σούτζου, του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού στην Πλάκα, του Μεγάρου Τσίλερ-Λοβέρδου και η αναπαλαίωση του Αγίου Νικολάου Θων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται έργα, όπως ο εκσυγχρονισμός του Ωδείου Αθηνών, οι εργασίες στερέωσης και συντήρησης του Ναού του Ολυμπίου Διός, της οικίας Μπάρλα, του Παλαιού Μουσείου Ακροπόλεως και των Αγίων Θεοδώρων  Κλαυθμώνος. 

Με την άρση του lockdown, μοιάζει να υπάρχει ένας οργασμός έργων στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας, όπως ασφαλτοστρώσεις σε κεντρικές οδούς, αποκατάσταση του Πεδίου του Άρεως κ.ά.. Τι άλλο περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και ποιος είναι ο στόχος που έχει τεθεί;

Χαιρόμαστε που οι προσπάθειές μας στον τομέα των έργων είναι εμφανείς, γιατί είναι ένα στοίχημα για εμάς. Προσπαθούμε να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια, την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα κάθε πολίτη

Ο Κεντρικός Τομέας, λόγω πληθυσμού και σημασίας, αποτελεί προτεραιότητα. Προχωράμε σε μια σειρά από έργα και δράσεις, που στόχο έχουν την στήριξη του Αθλητισμού και την παροχή προς τους πολίτες της δυνατότητας να αθλούνται σε καθημερινή βάση, όπως οι ίδιοι επιθυμούν, σε μικρή απόσταση από τον τόπο κατοικίας ή εργασίας τους. Αναλυτικότερα, έχουμε ολοκληρώσει ήδη, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, τις εργασίες αναβάθμισης σε 7 χώρους άθλησης στις γειτονιές της Αθήνας. Συγκεκριμένα:

  • Στο γήπεδο στο Θησείο (μέσα στον κήπο του Θησείου)
  • Στο γήπεδο στο Ρουφ
  • Στο γήπεδο στο τέρμα οδού Αυλώνος (στο πάρκο κοντά στις 3 Γέφυρες)
  • Στο γήπεδο στην Αλεπότρυπα, στην Άνω Κυψέλη, δίπλα στο μεγάλο γήπεδο ποδοσφαίρου
  • Στο γήπεδο στο Γουδή, στον ευρύτερο χώρο του κολυμβητηρίου, επί των οδών Κανελλοπούλου & Γ. Παπανδρέου
  • Στο γήπεδο της οδού Χέλντραιχ
  • Στο γήπεδο της Θερμίδας 

Επίσης, έχουν ήδη υπογραφεί συμβάσεις για έργα αναβάθμισης σε 33 ακόμα αθλητικούς χώρους του Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, εκτιμώμενης αξίας 1.897.200,00 ευρώ και αφορούν γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας αλλά και τένις καθώς και χάντμπολ. 

Επιπλέον, το έργο της ανάπλασης του Πεδίου του Άρεως είναι υψίστης σημασίας για την Περιφέρεια Αττικής. Στόχος μας είναι το Πεδίον του Άρεως να πάρει ξανά ζωή και να γίνει και πάλι ο τόπος συνάντησης των Αθηναίων. Ήδη, μετά και τα έργα που ολοκληρώθηκαν, οι κάτοικοι του Κεντρικού Τομέα έχουν αρχίσει να επιστρέφουν στο πάρκο. Όσο η αναβάθμιση συνεχίζεται, ο χώρος γίνεται ολοένα και πιο ελκυστικός για οικογενειακούς περιπάτους και στιγμές χαλάρωσης μέσα στην πόλη.

Ποια είναι τα πιθανά μελλοντικά σας σχέδια;

Έχοντας περάσει από τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια Αττικής, νιώθω ότι από κάθε πολιτικό μετερίζι μπορεί κάποιος να προσφέρει, εφόσον το κάνει με την ψυχή του. Και εγώ δίνω τον καλύτερο μου εαυτό για την Αθήνα μας, υπηρετώντας τις αρχές και τις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας θέσει εαυτόν στη διάθεση της παράταξης και του πρωθυπουργού μας, Κυριάκου Μητσοτάκη.