Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Todaypress του Σαββάτου

της Δήμητρας Κούτρα

«Ο κ. Τσίπρας παραμένει φιγούρα του χθες, που ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην Πατρίδα και την κοινωνία».

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, μιλάει στην εφημερίδα Today press και τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κούτρα για τα μέτρα ανακούφισης των καταναλωτών που έρχονται, για την μικροπολιτική οπτική της αντιπολίτευσης στα θέματα της ακρίβειας και της ενεργειακής κρίσης, αλλά και για τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο Ουκρανικό ζήτημα. 

Ακολουθεί η συνέντευξη του Βασίλη Οικονόμου: 

Κε Οικονόμου, ο κόσμος βρίσκεται σε μεγάλη ανησυχία για τις μεγάλες αυξήσεις σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, αλλά και σε βασικά είδη και αγαθά στο ράφι, ενώ δεν πάει πίσω και η ΔΕΗ. Τι έχετε να πείτε;

 Πέραν της αυξημένης -για τον Απρίλιο- επιδότησης ρεύματος και φυσικού αερίου, της επιδότησης καυσίμων, της έκτακτης ενίσχυσης 200 ευρώ στα ταξί και των μέτρων για την ενίσχυση του αγροτικού κόσμου, η Κυβέρνηση, σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση των πιο αδύναμων συμπολιτών μας, προχώρησε στην καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους ανασφάλιστους υπερήλικες, καθώς και στους δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος και Επιδόματος Παιδιού. Παράλληλα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, διεξάγονται εντατικοί έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για την καταγραφή των αποθεμάτων και την επάρκειά τους, ώστε να μην περάσουν μετά στο ράφι του καταναλωτή σε αυξημένες τιμές. Και έτσι θα συνεχίσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί, στηρίζοντας την κοινωνία σε αυτές τις δύσκολες, παγκόσμιες συγκυρίες. Για εμάς, είναι όρος απαραβίαστος η στήριξη του αδύνατου συμπολίτη μας και η στήριξη της ΔΕΗ και του κοινωνικού τιμολογίου, ελέγχοντας συγχρόνως αυτούς που δεν πληρώνουν, ενώ μπορούν… Ένα νέο «δεν πληρώνω» συριζαϊκής αντίληψης, δεν πρέπει να αφήσουμε να διαλύσει τη χώρα. 

Έχετε βάλει ένα μεγάλο προσωπικό στοίχημα, τη δημιουργία Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Πού βρίσκεται αυτό το φιλόδοξο πρότζεκτ;

Η δημιουργία του Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια αποτελεί για μένα ένα όνειρο ζωής. Είναι ένας στόχος, στον οποίο έχω εστιάσει εδώ και καιρό, καθώς χρόνια τώρα επισημαίνω το μεγάλο κενό ενός Γενικού Νοσοκομείου στα Μεσόγεια. Ένα σημαντικό θέμα, το οποίο έχω εποικοδομητικά συζητήσει και με τον Βασίλη Κικίλια και με τον σημερινό υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Η Νοσοκομειακή κάλυψη γίνεται από τα Κρατικά και Ιδιωτικά Νοσηλευτήρια του κεντρικού άξονα των Αθηνών, κοινώς, αν σου συμβεί το παραμικρό, πρέπει να πας στα νοσοκομεία του κέντρου. Με δεδομένη την πυκνότητα του πληθυσμού, τη γνώση ότι ένα επείγον ιατρικό περιστατικό έχει αυξημένες πιθανότητες αίσιας έκβασης εφόσον αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τον μεγάλο χρόνο για να φτάσει κάποιος σε αυτά τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα που βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εξειδικευμένες δυνατότητες των Κέντρων Υγείας της περιοχής, είναι εμφανές ότι τα Μεσόγεια χρειάζονται ένα Γενικό Νοσοκομείο. Το πρότζεκτ αυτό έχει «μπει στις ράγες» και ο νούμερο ένα υποστηρικτής του, είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

 

Τον δήμο Αχαρνών επισκέφθηκε και ο Γραμματέας της ΝΔ κος Παύλος Μαρινάκης. Είστε ο μόνος βουλευτής που τον συνόδευσε στην περιοδεία του…

Ναι, είναι αλήθεια ότι συνόδευσα τον Γραμματέα κατά την επίσκεψή του στον δήμο μας. Τέθηκαν μια σειρά θέματα και από τον δήμαρχο, με προτεραιότητα τα θέματα ασφάλειας. Τέθηκε επί τάπητος η μεταφορά των αστυνομικών υπηρεσιών στο εγκαταλειμμένο γυμνάσιο της Αυλίζας και η δημιουργία ενός νέου Αστυνομικού Τμήματος εκεί. Πρέπει να υπάρξει επίσπευση των διαδικασιών, ακόμα και με νομοθετική ρύθμιση, ώστε να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που δεν επιτρέπουν την άμεση μεταφορά των υπηρεσιών. Επίσης, συζητήσαμε για την Βαρυμπόμπη, η οποία επλήγη από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, όπου υπάρχουν δύο προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα. Αυτό της διάνοιξης των εξόδων διαφυγής κι αυτό της αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής. Τέλος, συζητήσαμε σχετικά με την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου και του Ιστορικού Κέντρου, ενός εμβληματικού έργου με πολλαπλές θετικές επιδράσεις για την πόλη. 

  

Η ρωσική εισβολή έχει στόχο να αλλάξει με τη βία την ασφάλεια στην Ευρώπη;

Δεν θα επιτρέψουμε κάτι τέτοιο ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Ελληνισμός, ξέρει καλά από επιθέσεις και απειλές, ζώντας από καιρό τον ακρωτηριασμό της Κύπρου. Πρέπει να απομονώσουμε τον «κατακτητή» και να θωρακίσουμε την ανοιχτή Δημοκρατία απ’ τον λαϊκισμό, που σηκώνει κεφάλι για να γεφυρώσει τα άκρα και να αμφισβητήσει ξανά τη σταθερή λειτουργία της Ευρώπης, επαναφέροντας βίαιες εποχές. Η Ευρώπη καλείται να σβήσει αμέσως τη φωτιά του πολέμου, που άναψε στην «καρδιά» της το ρωσικό καθεστώς. Και να αντιμετωπίσει ενωμένη τις συνέπειές του στις οικονομίες και τις κοινωνίες της. Τα αποτρόπαια εγκλήματα που έγιναν, να τιμωρηθούν. Απέναντι στο αίμα και στην αυθαιρεσία, κάθε δισταγμός είναι ένοχος. Ελευθερία και Δημοκρατία είναι η δική μας απάντηση. 

Ο κος Τσίπρας ζητά εκλογές. Εσείς, τι απαντάτε;

Το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε για μία ακόμα φορά, την τεράστια απόσταση, που χωρίζει τον κο Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ από τις ανάγκες της κοινωνίας και τις παγκόσμιες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα. Κι αυτό, αφενός γιατί βάζουν το κόμμα και την ιδεολογία πάνω από την Πατρίδα και  αφετέρου γιατί είναι ιδεολογικά εγκλωβισμένοι στο χρεοκοπημένο παρελθόν. Ο κος Τσίπρας -με όσα είπε- απέδειξε πως παραμένει φιγούρα του χθες, που ούτε θέλει ούτε μπορεί να προσφέρει το ελάχιστο στην Πατρίδα και την κοινωνία. Ο κος Τσίπρας, στην πραγματικότητα, δεν θέλει εκλογές γιατί όταν αυτές έρθουν, δεν γνωρίζει καν αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τρίτο κόμμα. Γι’ αυτό και προσπαθεί να επαναφέρει το διχαστικό δίλημμα σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα. Εκείνος ταυτίζεται με τον διχασμό, ενώ η Πατρίδα και η κοινωνία απαιτούν τη μέση οδό της σοβαρότητας, της ασφάλειας, της σταθερότητας, της δημοκρατίας και της ελευθερίας, την οποία μόνο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει. 

Πώς βλέπετε το 14ο Συνέδριο της ΝΔ;

Η ΝΔ είναι μία ιστορική μεγάλη παράταξη που συσπειρώνει δυνάμεις από το Κέντρο, την Κεντροδεξιά και τη Δεξιά. Το σημείο σύγκλισης αυτών των δυνάμεων είναι η πρόοδος του τόπου και αυτή την πρόοδο, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τη διασφαλίσει! Σε αυτό το συνέδριο, λοιπόν, θα καταθέσουμε το σχέδιο μας για να επιτύχουμε τον στόχο μας και να χαράξουμε την πορεία για μια περήφανη Νίκη στις επικείμενες εθνικές εκλογές, για να μπορέσει την επόμενη τετραετία να ολοκληρώσει το σχέδιο της ανασυγκρότησης της Ελλάδος, η κυβέρνηση της ΝΔ.