Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Todaypress του Σαββάτου

του Βαγγέλη Περρή

Μέρα γεμάτη θλίψη στα Χαυτεία, κλαίνε και οι πέτρες τους ακόμα. Η εισαγγελέας πρότεινε να παραπεμφθεί ο σ. Νίκος Παππάς στο ειδικό δικαστήριο και είναι ηλίου φαεινότερο ότι οι αστοί τρομάξανε και δίκες φτιάξανε, με σκοπό να φυλακίσουν τον αγωνιστή που είναι γρήγορος σαν τον αητό, σαν το γοργό τ’ αγέρι.

Ο σ. Παππάς ήταν πάντα υπέρ της Ελεύθερης Αντικειμενικής Δημοσιογραφίας. Το απέδειξε όταν χρηματοδότησε το portal του Άρη Δαβαράκη, προκειμένου να γράφει αντικειμενικά και να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιοκτήτης του ενημερωτικού site, ποητής-δημοσιογράφος, δίνει λεπτομέρειες: «Πηγή χρηματοδότησής μου ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά… Ο Νίκος Παππάς είναι μία κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη “ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε”. Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά… (Όταν έγραψα για το “ναι” στο δημοψήφισμα), απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό».

Επειδή έχουμε μηδενική εμπιστοσύνη στα συστημικά ΜΜΕ, ανατρέξαμε στην αντιστασιακή «Αυγή» για να πληροφορηθούμε το εύρος της δίωξης. Περιέργως, πέσαμε πάνω σε ένα άρθρο πιο στεγνό και από την έρημο: «Την παραπομπή του Νίκου Παππά στο ειδικό δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή τους χειρισμούς του στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, προτείνει η εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδηλίνη. Τον τελευταίο λόγο για την παραπομπή ή μη, θα έχει το δικαστικό συμβούλιο». Ούτε μία αντίδραση, ένα κάλεσμα για συναυλία στα Προπύλαια, μια κουβεντούλα συμπαράστασης. Όμως, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που ο σ. Νίκος κάνει πόλεμο και οι σύντροφοί του σφυρίζουν αδιάφορα, είναι χρέος της Μαχόμενης Δημοσιογραφίας να σταθεί στο πλευρό του. Αυτό κάνουμε σήμερα. Παραδίδουμε στο δικαστήριο των Λαών τα πεπραγμένα του συντρόφου και απαιτούμε την αθώωσή του. Ο λόγος προφανής.

 

Ξερίζωσε τον νεποτισμό

Ο σ. Παππάς δεν μπήκε στην πολιτική για να αποκομίσει κάποιο προσωπικό όφελος. Όχι! Μαζί με τον σ. Αλέξη Τσίπρα ανέλαβαν να θερμάνουν τις ελπίδες του λαού και ο πρώτος που αντελήφθη ότι έβγαζαν φωτιές από τα ρουθούνια, γιατί ανήκαν σε Γενιά Δράκων, ήταν ο πατέρας του. Εμπνεύστηκε, μάλιστα, και σχετικό συγκινητικό ποίημα: «Η Ανατολή που ροδίζει, της γλυκιάς Πατρίδας τις πικρές ανάσες, του Λαού μας καημούς κι ελπίδες θερμαίνει. Το ταξίδι μακρύ. Το φορτίο βαρύ. Κι σεις Δρακογενιάς βλαστοί Τιμονιέρηδες…». Ο ποιητής σ. Στέλιος Παππάς τραγούδησε αυτό το επαναστατικό δημιούργημα, αντί του ανεπίκαιρου «και όλοι να λένε να ένας σοφός» στα γενέθλια του σ. Τσίπρα, ο οποίος αμέσως ανταπέδωσε. Ανέθεσε στον πατέρα τού φίλου του να σηκώσει ένα μέρος από το «βαρύ φορτίο», γι‘ αυτό και τον διόρισε πρόεδρο του ΟΑΣΘ. «Ήμουν η καλύτερη επιλογή», παραδέχτηκε ο ίδιος, κάνοντας τη βασανιστική αυτοκριτική του. Δυστυχώς, κάποιοι άφησαν υπονοούμενα για οικογενειοκρατία, της οποίας ο σ. Νίκος ήταν ασυμβίβαστος διώκτης.

 

Επέβαλε την ανεξάρτητη ενημέρωση

Ο σ. Παππάς ήταν πάντα υπέρ της Ελεύθερης Αντικειμενικής Δημοσιογραφίας. Το απέδειξε όταν χρηματοδότησε το portal του Άρη Δαβαράκη, προκειμένου να γράφει αντικειμενικά και να υποστηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο ιδιοκτήτης του ενημερωτικού site, ποιητής-δημοσιογράφος, δίνει λεπτομέρειες: «Πηγή χρηματοδότησής μου ήταν το γραφείο του Νίκου Παππά… Ο Νίκος Παππάς είναι μία κακή επιρροή. Έχει την αντίληψη “ήρθαμε, πρέπει να μείνουμε, πρέπει να αγκιστρωθούμε”. Μπορεί να την έχει και ο Αλέξης Τσίπρας, δεν ξέρω, αλλά αυτή την αίσθηση την έχω έντονα για το πρόσωπο του Παππά… (Όταν έγραψα για το “ναι” στο δημοψήφισμα), απλώς σταμάτησαν να μπαίνουν τα χρήματα στον λογαριασμό». Δυστυχώς, κάποιοι άφησαν υπονοούμενα για σύστημα κατευθυνόμενης ενημέρωσης, της οποίας ο σ. Παππάς ήταν ανέκαθεν ιδεολογικός αντίπαλος.

Γκρέμισε τη διαπλοκή

Τα βοθροκάναλα υπηρέτησαν για χρόνια τα μεγάλα συμφέροντα και ο σ. Νίκος αποφάσισε να κόψει μια και καλή τον γόρδιο δεσμό των σχέσεων της πλουτοκρατίας και των μεγαλοεργολάβων με την τηλεόραση. Διοργάνωσε ένα διαγωνισμό παροχής 4 σχετικών αδειών και μετά από μία άμεμπτη διαδικασία, απέκτησε δικό του κανάλι ο φίλος του, εργολάβος Καλογρίτσας. Επειδή εκείνη την εποχή δεν του βρίσκονταν μετρητά, έβαλε εγγύηση ένα οικόπεδο που δεν του ανήκε και αναζήτησε την οικονομική συμπαράσταση της αριστερής κυβέρνησης. Όπως κατήγγειλε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, χωρίς ποτέ να διαψευστεί, ο σ. Νίκος Παππάς απευθύνθηκε σε εκείνον και του ζήτησε να δώσει, υπό μορφή δανεισμού, 20,2 εκατομμύρια ευρώ στον αντικαπιταλιστή εργολάβο για να πληρώσει την πρώτη δόση της τηλεοπτικής άδειας, που με αξιοκρατικά κριτήρια του είχε δοθεί. Δυστυχώς, κάποιοι άφησαν υπονοούμενα ότι στήνεται ένα διαπλεκόμενο αεριτζίδικο σύστημα, προσβάλλοντας έτσι τον σ. Νικόλα που, τουλάχιστον τη διαπλοκή, τη σιχαίνεται.

Γέμισε τα ράφια με compañerιστό αέρα

Ο σ. Νικόλας έχει αναπτύξει διεθνιστικές σχέσεις με τον συνονόματο ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης σ. Νικολάς Μαδούρο, τον οποίο και επισκέφθηκε με διακριτικότητα προκειμένου να μιλήσουν για θέματα, που σχετίζονται με την Ειρήνη, τον Αφοπλισμό και τις Οφσόρ. Μαζί του είχε τον Κύπριο δικηγόρο Αρτεμίου, που ειδικεύεται στις υπεράκτιες εταιρείες, και όταν έγιναν οι σχετικές αποκαλύψεις, προέκυψαν ερωτήματα σχετικά με τον συνταξιδιώτη και τον σκοπό του ταξιδιού. Χωρίς να διστάσει, ο σ. Παππάς προχώρησε σε μία εξομολόγηση-ύμνο στην προλεταριακή αλληλεγγύη: «Πήγαμε στη Βενεζουέλα για να αγοράσουμε προϊόντα σούπερ μάρκετ». Ενώ όλοι γνωρίζουν ότι αυτά αφθονούν στη συγκεκριμένη χώρα γιατί είναι σοσιαλιστική, κυκλοφόρησαν άθλιες θεωρίες που αδιαφορούσαν για το ηθικό πλεονέκτημα των πρωταγωνιστών τους. Άλλος στη θέση του σ. Νικόλα, θα τα παρατούσε. Εκείνος, όμως, συνέχισε απτόητος.

Ανέδειξε το κυπριακό

Τα διεθνιστικά ταξίδια πάντα άρεσαν στον σ. Παππά. Όταν ο σ. Τσίπρας έγινε πρωθυπουργός και άρχισε να κυνηγάει την Τρόικα και να δαμάζει τις αγορές, πετάχτηκε μέχρι την Κύπρο. Τον συνόδευε ο σ. Νίκος Παππάς, ο οποίος υπέβαλε αίτημα στο Κυπριακό υπουργείο Δικαιοσύνης να επισκεφθεί στις φυλακές ένα στενό φίλο του, τον σ. Βενιζέλο Ζανέτο, για χρόνια οικονομικό διευθυντή του αδελφού ΑΚΕΛ. Ο φυλακισμένος σύντροφος ήταν συνέταιρος σε πολλές επαγγελματικές δραστηριότητες με τον συνταξιδιώτη της Βενεζουέλας, σ. Aρτεμίου. Ο τελευταίος είχε και άλλες στενές σχέσεις με τους Κύπριους κομμουνιστές. Η εταιρεία του, APLAW Services Limited, έβγαζε διαταγές πληρωμής για λογαριασμό του ΑΚΕΛ, όπως παραδέχτηκε γνωστός Κύπριος επιχειρηματίας. Κατά διαβολική σύμπτωση, στην Ελλάδα φορολογικός εκπρόσωπος του σ. Αρτεμίου και των συνεργατών του ήταν ο σ. Πετσίτης, αδελφικός φίλος και σύντροφος του σ. Νίκου Παππά. Αυτό το εντελώς συμπτωματικό παιχνίδι της τύχης κάποιοι το παρεξήγησαν, λησμονώντας ότι οι πρωταγωνιστές είναι αριστεροί και τους διακρίνει η ευλογία του ηθικού πλεονεκτήματος.

Επέβαλε την υγιή επιχειρηματικότητα

Ο σ. Πετσίτης, γνωστός με το αντάρτικο ψευδώνυμο «Μανόλο», αποτελεί ζωντανό παράδειγμα προκομμένου αριστερού. Το 2013, τα εισοδήματά του δεν έφταναν ούτε τα 5.000 ευρώ ετησίως, αλλά μόλις ήρθε στα πράγματα ο ΣΥΡΙΖΑ και σταμάτησε η ανθρωπιστική κρίση, έστρωσαν οι δουλειές, οπότε δήλωσε στην εφορία 377 χιλ. ευρώ για τη διετία 2016-2017. Η νέα κοινωνική θέση τον υποχρέωσε να εγκαταλείψει τη μαρτυρική Καισαριανή και να εγκατασταθεί σε ένα εντυπωσιακό σπίτι, δίπλα σε δύο ζάμπλουτους Έλληνες επιχειρηματίες, προφανώς για να παρακολουθεί από κοντά τη θλιβερή ζωή τους και να χαίρεται που, ως αριστερός, είναι μακριά από αυτή την κατάντια. Για να μη γίνει στόχος, υποχρεώθηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να κυκλοφορεί «με Range Rover των 130.000 ευρώ, να φορά συλλεκτικά ρολόγια Frank Muller, να διαθέτει σωματοφύλακες και να προκαλεί “ζημιές” στις μεγάλες πίστες, όπου του παραχωρείται πάντα το καλύτερο τραπέζι». Όλα αυτά φυσικά δεν είχαν καμία σχέση με τον σ. Νικόλα, παρά τις δηλώσεις της σ. Κωνσταντοπούλου ότι θυμάται τον σ. Πετσίτη να κρατάει την τσάντα του σ. Παππά, μάλιστα η ίδια τέως συντρόφισσα ζητούσε να ανοίξουν οι λογαριασμοί και των δύο. Με αποφασιστικότητα και λεβεντιά, ο εκπρόσωπος της Δρακογενιάς, απάντησε: «με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου για δύο λεπτά δημοσιότητας» και εκείνη, αντί να σιωπήσει μπροστά σε αυτό το ατράνταχτο επιχείρημα, επανήλθε υποστηρίζοντας πως «όταν κάποιου του λες “να ανοίξουν οι λογαριασμοί σου” αντί να πει “βεβαίως να ανοίξουν”, λέει “με συκοφαντεί η Κωνσταντοπούλου”, γίνομαι διπλά καχύποπτη». Αυτά τα πισώπλατα μαχαιρώματα πολύ στεναχώρησαν τον σ. Νικόλα, αλλά είχε εμπιστοσύνη στους θεσμούς και ήταν σίγουρος ότι θα ξεδιαλύνουν αυτή την ανιστόρητη συκοφαντία που έστησαν.

Κατέκτησε τη Σελήνη

«Η χώρα ανεβαίνει το πρώτο, αλλά πολύ σημαντικό σκαλί, από το οποίο θα εκκινήσει το μεγάλο εθνικό εγχείρημα της εξερεύνησης της Σελήνης, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΝASA», δηλώνει συγκινημένος ο σ. Παππάς, ανακοινώνοντας την υπογραφή συμφωνίας με τους φονιάδες των λαών. Περιέργως, κατά τον Αμερικανικό Διαστημικό Οργανισμό, αυτό που υπογράφηκε με τον ΕΛΔΟ ήταν απλώς μια κοινή δήλωση και όχι συμφωνία, αλλά έτσι διπρόσωπος είναι ο ιμπεριαλισμός. Ο ελληνικός λαός ενθουσιάζεται δια του εκπροσώπου του σ. Πολάκη, ο οποίος αναρτά στο facebook μια φωτογραφία των αγκαλιασμένων συντρόφων του, Παππά και Καμμένου, με φόντο ένα πύραυλο. Την συνοδεύει με την υπόσχεση: «Όχι Κολομβία, Σοβιετία θα σας κάνουμε, φιλελέδες και συνοδοιπόροι του Κυριάκου».

Πρόεδρος στον νεοσύστατο Ελληνικό Διαστημικό Οργανισμό, διορίζεται ο Δρ Σταμάτης Κριμιζής, διακεκριμένος ακαδημαϊκός και επί σειρά ετών διευθυντής Διαστημικών Προγραμμάτων της NASA. Μετά από μόλις ένα μήνα παραιτείται, καταγγέλλοντας ότι «ο ΕΛΔΟ αποκλείστηκε με υπουργική απόφαση από την αξιολόγηση και τη διαχείριση (κατανομή χρηματοδότησης) όλων των διαστημικών προγραμμάτων του Ευρωπαϊκού Διαστημικού Οργανισμού (ύψους, περίπου 16 εκατ. ευρώ), αρμοδιότητα η οποία πέρασε σε επιλεγμένους διοικητικούς υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας του υπουργείου, αντίθετα σε κάθε διεθνή πρακτική και σε κάθε λογική!… Όταν προαναγγέλλεται ένα πρόγραμμα 11 μικροδορυφόρων ύψους 23,9 εκατ. ευρώ, περιμένει κανείς ότι υπάρχουν μελέτες με τους σκοπούς, τις προδιαγραφές, το σχέδιο κατασκευής υποδομών, κάποιο ρεαλιστικό χρονοδιάγραμμα και κατάλληλο προσωπικό για την υλοποίησή του, ειδικά όταν συνοδεύεται από υποσχέσεις για ολοκλήρωση σε πολύ σύντομο χρόνο… Θυμάμαι, όμως, ότι στις ΗΠΑ, κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Watergate, η έκφραση που έγινε δημοφιλής ήταν το “follow the money”». Τα φρικτά υπονοούμενα, ευτυχώς, δεν πτόησαν καθόλου τον σ. Παππά κι έτσι μετά το φεγγάρι, έβαλε σε τάξη και τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πλανήτη «ελληνικό ποδόσφαιρο».

 

Επέστρεψε την μπάλα στον λαό

Με απόφαση του σ. Παππά, η ΕΡΤ ξοδεύει 52 εκατ. ευρώ (27.977.996,80 ευρώ για τη σεζόν 2018-19 και 23.737.113,60 για την 2019-20) για να απολαμβάνουν οι τηλεθεατές τα παιχνίδια των Απόλλωνα Σμύρνης, Ατρόμητου, Λαμίας, Παναιτωλικού, Ξάνθης, Άρη και Παναθηναϊκού. Για τους ίδιους αγώνες, η Dimera είχε προσφέρει 12 εκατ. τη σεζόν, ενώ η Nova που ξέρει καλύτερα την αγορά, έδινε περίπου τα μισά. Την ίδια ώρα, με 30 εκατ. ευρώ, η συνδρομητική πλατφόρμα COSMOTE TV προβάλλει τους 138 αγώνες των 32 ομάδων του Champions League και 205 ματς των 48 συλλόγων του Europa League. Ο σ. Παππάς έδωσε τα διπλά για αγώνες 7 ομάδων, όπου μάλιστα οι 3 υποβιβάστηκαν, αλλά αντί να εισπράξει «μπράβο», έγινε στόχος ανόητων ρουσφετολογικών συνειρμών. Αυτή η δολοφονία χαρακτήρα πλήγωσε τον Δρακογεννημένο, γιατί κάτι τέτοια τα κάνει το κατεστημένο και όχι το φιλολαϊκό μέτωπο της Αριστεράς με τους ακροδεξιούς συμμάχους της.

Αγώνες μέχρι τελικής πτώσης

Η μοίρα των αγωνιστών της Κοινωνικής Απελευθέρωσης είναι να δικάζονται από τους μηχανισμούς της αστικής τάξης. Ισχύει και για την περίπτωση του σ. Παππά. Τούτες τις μέρες που ο άνεμος μας κυβερνά, στήνονται εναντίον του δικαστήρια με σαθρό κατηγορητήριο. Εκείνος, γίγαντας αληθινός, σηκώνεται όρθιος σαν τον Δημητρώφ και τους δικαστές του μαστιγώνει σκληρά. «Όποιος δεν θέλει να είναι το αμόνι, πρέπει να γίνει σφυρί», είναι οι κουβέντες που δονούν τις καρδιές των προλεταρίων, ενώ στα καταστήματα για μαστόρους, κατεβάζουν τις τιμές των σφυριών.