του Ανδρέα Κωνσταντάτου

Ξέρεις τι είναι να σου παίρνουν τη μπουκιά από το στόμα;

Αυτό συμβαίνει και με τον ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από την ανακοίνωση των χθεσινών μέτρων ανακούφισης των καταναλωτών από τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τους τελευταίους μήνες ακολουθούσε μια μονόπλευρη αντιπολιτευτική ατζέντα, copy paste από την περίοδο  2012-15 που του πάει  και στο ύφος και στο περιεχόμενο.

Επένδυσε όλη την  αντιπολιτευτική του δύναμη, στις ξέφρενες αυξήσεις των τιμολογίων ρεύματος και την ακρίβεια που προκαλούν αποδίδοντας  την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λες και δεν υπάρχει πόλεμος  και διεθνής ενεργειακή κρίση.
Τέλος πάντων αυτή ήταν μέχρι χθες η τακτική του.

Ο κ. Μητσοτάκης με τα μέτρα ανακούφισης που ανακοίνωσε και  αναμένεται, σύμφωνα με εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων να μειώσουν τις αυξήσεις από την ενεργειακή κρίση κατά 80%, αφοπλίζουν σε μεγάλο βαθμό, το βαρύ πυροβολικό της αντιπολιτευτικής τακτικής του κ Τσίπρα.

Αποδομούν  το βασικό επιχείρημα της αντιπολίτευσης που τον κατηγορεί ανοιχτά για την αύξηση της τιμής του ρεύματος και στην αποφυγή αποτελεσματικών μέτρων για τη μείωση του.

Ο  ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε στην ανακοίνωση του, να επικρίνει την κυβέρνηση για  καθυστέρηση στη λήψη αυτών των μέτρων. Και  έχει δίκιο, γι’ αυτό και αποφασίστηκε η αναδρομικότητα  επιστροφής χρημάτων από τον περασμένο Δεκέμβριο, που  διορθώνει την ατέλεια των αρχικών μέτρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε σ αυτή την ανακοίνωση μια μέρα πριν την έναρξη του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ,  για να προλάβει τα μέλη  του κόμματος που δικαιολογημένα, θα μετέφεραν από τις περιοχές τους, την οργή και την αυξημένη δυσαρέσκεια των καταναλωτών.

Απέτρεψε έτσι τον κίνδυνο να δημιουργηθεί μια εικόνα γκρίνιας στο Συνέδριο  και  Γνωρίζει πως η ακρίβεια, ιδιαίτερα στους λογαριασμούς ρεύματος έχει στοιχίσει στην κυβερνητική δημοφιλία τους τελευταίους μήνες και έχει κλείσει την ψαλίδα με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Τη στιγμή που ο κ Τσίπρας  πραγματοποιεί προεκλογική εκστρατεία για τον  εαυτό του, με το σύνθημα “στείλτε τους το λογαριασμό πίσω” ο κ. Μητσοτάκης στην ουσία του απαντά με τα μέτρα που έλαβε και θα λάβει πως “ο λογαριασμός είναι πληρωμένος”.

Το “κλεφτόδεντρο” , που εφηύρε ο κ. Τσίπρας ως απάντηση στο “λεφτοδέντρο”, κιτρινίζει, ύστερα από την κυβερνητική απόφαση  φορολόγησης κατά 90% των υπερκερδών των επιχειρήσεων ενέργειας, χρήματα που θα επιστρέψουν στους  πελάτες τους.
Δεν γνωρίζουμε πόσα είναι αυτά , καθώς η ανεξάρτητη αρχή ενέργειας η ΡΑΕ, σε λίγες μέρες θα ανακοινώσει το ποσό των υπερκερδών.

Ο κ. Τσίπρας από μόνος του εκτίμησε το ποσό στο 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Όσο υψηλότερο  τόσο περισσότερα χρήματα θα μπούνε στον λογαριασμό για τις ελαφρύνσεις υπερ των καταναλωτών. Αξίζει να περιμένουμε να δούμε το ακριβές ποσό για να κρίνουμε και την αξιοπιστία των… “κλεφτόδεντρων” του κ. Τσίπρα.

Πηγή: afteroffice.gr