Περισσότερους από 80 ουρανοξύστες παγκοσμίως, σε πόλεις των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασίλειου, στο Χονγκ Κονγκ και άλλες πόλεις του κόσμου, έχει κατασκευάσει η Bouygues Batiment International, μέλος της κοινοπραξίας Bouygues Batiment International και Intrakat, που μετά από σχετικό διαγωνισμό της Lamda Development έχει αναλάβει τον ρόλο συμβούλου που θα παρέχει υπηρεσίες πριν από την κατασκευή, με τη μορφή του Early Contractor Involvement (ECI) για την ανέγερση του Πύργου Κατοικιών Marina Tower, στον Άγιο Κοσμά, στο πλαίσιο της αστικής ανάπλασης στο Ελληνικό.

Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες, όπως έχει ανακοινωθεί, θα αφορούν το σχεδιασμό, τον προγραμματισμό, την εφοδιαστική αλυσίδα και τη διαχείριση κατασκευής του έργου της κατασκευής του υψηλότερου «πράσινου» ουρανοξύστη στην Μεσόγειο, υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού διεθνώς, ύψους 200 μέτρων με 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους.

Η Bouygues απασχολεί περισσότερα από 25.000 άτομα, έχει κύκλο εργασιών περίπου 2 δισ. ευρώ και έχει υλοποιήσει εκατοντάδες έργα παγκοσμίως, καλύπτοντας όλους τους τομείς του κατασκευαστικού κλάδου, που περιλαμβάνουν υποδομές, κατοικίες, γραφεία, ξενοδοχειακές μονάδες, καταστήματα, αθλητικές εγκαταστάσεις, νοσοκομεία, ουρανοξύστες και έργα μεγάλης κλίμακας και αποτελεί μία από της κορυφαίες εργοληπτικές επιχειρήσεις.

Οι δραστηριότητες της Bouygues καλύπτουν ολόκληρο τον κύκλο ζωής ενός έργου, από τον σχεδιασμό έως τη μελέτη κατασκευής των έργων, την στρατηγική προμηθειών και την κατασκευή των έργων.

Ειδικότερα, μεταξύ των έργων που έχει αναλάβει και ολοκληρώσει η Bouygues Batiment International, θυγατρική της Bouygues Group, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Παρισιού με δραστηριότητα και στις πέντε ηπείρους τα τελευταία 50 χρόνια περιλαμβάνεται το «Pixel Tower» στην Ταϊλάνδη, ένα έργο ύψους 314 μέτρων που στεγάζει ένα πολυτελές ξενοδοχείο και διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών με ξεχωριστή αρχιτεκτονική.

Επίσης, το Clement Canopy, το υψηλότερο κτίριο με προκατασκευή που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ύψους 140 μέτρων, το οποίο στεγάζει 505 διαμερίσματα υψηλών προδιαγραφών που κατασκευάστηκαν εξ ολοκλήρου εκτός του χώρου του εργοταξίου και «συναρμολογήθηκαν» στο εργοτάξιο.

Η κοινοπραξία Bouygues Batiment International και Intrakat συνεργάζεται με τη Lamda Development στη μελέτη του σχεδιασμού του Marina Tower ώστε να διασφαλίσει την κατασκευαστική αρτιότητα και ασφάλειά του, αξιοποιώντας την σύγχρονη τεχνολογία σχεδιασμού με τη χρήση συστημάτων BIM (Building Information Modeling), ενώ παράλληλα θα μελετήσει την τοπική και παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα για την προμήθεια των πιο ποιοτικών προϊόντων και συστημάτων για τον Πύργο και τους τελικούς αγοραστές. Θα προγραμματίσει επίσης, την κατασκευή των έργων, διασφαλίζοντας την υψηλότερη ποιότητα και προδιαγραφές κατασκευής στη χώρα, ενώ παράλληλα θα εφαρμόσει αυστηρά πρότυπα για την υγεία και την ασφάλεια του εργατικού δυναμικού που θα κατασκευάσει τον Πύργο.

Όλα αυτά θα γίνουν, όπως έχει αναφερθεί, προσβλέποντας στην εξασφάλιση ορισμένων από τις υψηλότερες πράσινες και περιβαλλοντικές διεθνείς πιστοποιήσεις για τον Πύργο.

Σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί, το ενδιαφέρον για τις κατοικίες του Πύργου ξεπέρασε κάθε προσδοκία με αποτέλεσμα να έχουν ήδη κλείσει προπωλήσεις για το σύνολο των κατοικιών με εξαίρεση τους τελευταίους ορόφους για τους οποίους η διαδικασία δεν έχει ξεκινήσει.