Ο πιο καυτός μήνας του έτους αναμένεται ο Μάιος όσον αφορά την κίνηση στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Αττικής.
Την Δευτέρα το απόγευμα  θα επιστρέψουν οι Αθηναίοι από τις διακοπές του Πάσχα και του τριημέρου της Εργατικής Πρωτομαγιάς, κάτι που σημαίνει ότι θα σημειωθούν μεγάλες καθυστερήσεις στα ρεύματα εισόδου των αυτοκινητοδρόμων τόσο εθνική οδό Αθηνών Λαμίας όσο και στην  Αθηνών – Κορίνθου,  οι μεγαλύτερες δυσκολίες θα σημειωθούν από τα διόδια των Αφιδνών μέχρι τη λ. Αθηνών και από την Κακιά Σκάλα μέχρι το Χαϊδάρι αντίστοιχα. Σημαντικά προβλήματα θα προκύψουν και στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της Νοτιοανατολικής Αττικής στην Αθηνών – Σουνίου στην λ. Μαραθώνος και στην λ. Λαυρίου.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Τροχαία και μάλιστα με αυξημένη την ένταση των ελέγχων σε παραβάσεις που αφορούν τη ζώνη ασφαλείας, τη χρήση κινητού τηλεφώνου και την παραβίαση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης ΛΕΑ ενώ σε εφαρμογή θα βρίσκεται και το μέτρο της απαγόρευσης των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στα ρεύματα εισόδου των αυτοκινητοδρόμων.

Τα χειρότερα όμως αναμένονται το πρωινό της Τρίτης 3 Μαΐου . Η κίνηση  στο λεκανοπέδιο Αττικής θα χτυπήσει κόκκινο καθώς θα υπάρχει αυξημένη κινητικότητα λόγω των συσσωρευμένων υποχρεώσεων και των εκκρεμοτήτων που έμειναν πίσω τις ημέρες των διακοπών, σε συνδυασμό με τις μετακινήσεις μαθητών και επισκεπτών εφόσον έχει ξεκινήσει η τουριστική περίοδος ενώ παράλληλα βρίσκονται σε λειτουργία και τα σχολεία.
Ταυτόχρονα, μπορεί να έχουμε την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία , όμως οι χρήστες του οδικού δικτύου είναι ακόμη επιφυλακτικοί ως προς την χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς. Επομένως η κυκλοφορία στους δρόμους της Αττικής τόσο τον Μάιο όσο και τον Ιούνιο αναμένεται να διεξαχθεί με σημαντικές δυσκολίες και καθυστερήσεις.

Τη Μεγαλύτερη φόρτιση θα έχουν οι Ανατολικοί κεντρικοί άξονες λ. Ποσειδώνος και λ. Βουλιαγμένης.
Οι οδηγοί μέχρι τα μέσα Ιουλίου θα πρέπει να εφοδιαστούν με υπομονή και αν έχουν τη δυνατότητα να αποφεύγουν τις πρωινές και τις μεσημεριανές ώρες αιχμής.