Συνάντηση πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλουτην Πέμπτη 28 Απριλίου 2022, με εκπροσώπους του ΔΣ Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Αμαρουσίου και των ΔΣ των Συλλόγων του 1ουκαι 16ου Δημοτικού 1ουκαι 6ου Γυμνασίου και 5ου ΓΕΛ για την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικά.

Μαρούσι: Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων Σχολείων του Αμαρουσίου

Ο Δήμαρχος παρουσίασε στους εκπροσώπους των Συλλόγων τις ενέργειες του Δήμου που αφορούν αφενός στην επιστολή προς την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και αφετέρου στο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου περιγράφονται οι ενστάσεις για την μετατροπή του 1ου Γυμνασίου και 1ου ΓΕΛ σε Πειραματικά. Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων παρουσίασαν στον Δήμαρχο τις θέσεις και προβληματισμούς τους για σειρά θεμάτων που προκύπτουν από αυτή την απόφαση, καθώς επίσης γνωστοποίησαν και την προσφυγή τους σε ασφαλιστικά μέτρα για αναστολή εκτέλεσης της μετατροπής των εν λόγω Σχολείων σε Πειραματικά.

Μαρούσι: Συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων Σχολείων του Αμαρουσίου

Στη συνάντηση κατά την οποία ήταν ακόμη παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Παναγιώτης Σαγρής,  ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας ΕκπαίδευσηςΜιχάλης Παπαδόπουλοςκαιο Αντιδήμαρχος Νέας Γενιάς και Εθελοντισμού Γιάννης Ιωαννίδης, ο κ. Θ. Αμπατζόγλου δεσμεύτηκε για νεότερη παρέμβασή του προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τέλος ο Δήμαρχος εξήγησε τα όρια και τις αρμοδιότητες του Δήμου για αυτό το ζήτημα, τονίζοντας πως θα προσπαθήσει με κάθε πρόσφορο τρόπο και με την εξουσιοδότηση του  Δημοτικού Συμβουλίου, να διαμεσολαβήσει υπέρ μίας θετικής λύσης για την τοπική κοινωνία.