Γρήγορη απάντηση θα δώσει η Ρωσία σε όποιον επιχειρήσει να παρέμβει στην Ουκρανία, είπε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

Μιλώντας σε συμβούλιο βουλευτών στην Αγία Πετρούπολη, ο Πούτιν είπε πως όποιες χώρες επιχειρήσουν να παρέμβουν στη σύγκρουση θα αντιμετωπίσουν «γρήγορα» αντίποινα. «Έχουμε πάρει όλες τις αποφάσεις για αυτό», πρόσθεσε.

Πούτιν: Θα πραγματοποιήσουμε όλους τους στόχους μας στην Ουκρανία
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είπε επίσης στους πολιτικούς ότι «όλοι οι στόχοι σίγουρα θα πραγματοποιηθούν» στη σύγκρουση με την Ουκρανία.

Ακόμα, είπε ότι αυτό που αποκάλεσε «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία «θα εγγυηθεί την ασφάλεια» των ανθρώπων στο Ντονμπάς και την Κριμαία.

Είπε επίσης, απευθυνόμενος προς τη Δύση, ότι τα σχέδιά της να «μας στραγγαλίσουν οικονομικά απέτυχαν».

Επίσης, ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Δύση προσπαθεί να κόψει τη Ρωσία σε πολλά κομμάτια, και ότι η Δύση ήταν που οδήγησε τη Μόσχα σε πόλεμο με την Ουκρανία.

Οι δηλώσεις αυτές του Βλαντίμιρ Πούτιν έρχονται ενώ η κατάσταση είναι ιδιαίτερα τεταμένη μεταξύ Δύσης και Ρωσίας, καθώς η ρωσική εταιρεία Gazprom έπαυσε την παροχή φυσικού αερίου προς τη Βουλγαρία και την Πολωνία, επειδή δεν δέχτηκαν να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές σε ρούβλια. Η ΕΕ βλέπει αυτήν την κίνηση της Ρωσίας ως απειλή και αναφέρει πως η πληρωμή σε ρούβλια θα αποτελούσε παραβίαση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής στης στην Ουκρανία. «Η Ρωσία προσπαθεί να μας εκβιάσει», τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής , ενώ σημείωσε ότι η απάντηση της ΕΕ θα είναι «άμεση, ενωμένη και συντονισμένη» και ότι η Βουλγαρία και η Πολωνία θα λαμβάνουν φυσικό αέριο από γειτονικές χώρες στην ΕΕ.