Ο δισεκατομμυριούχος Ίλον Μασκ κατέληξε σε συμφωνία με την Twitter Inc για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μια κίνηση με την οποία η δημοφιλής πλατφόρμα με τα εκατομμύρια χρήστες, μεταξύ των οποίων πολλοί ηγέτες και διασημότητες, θα περάσει στην ιδιοκτησία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο.

Οι διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία, που την περασμένη εβδομάδα έδειχνε αβέβαιη, εντάθηκαν το Σαββατοκύριακο, αφού ο Μασκ εντυπωσίασε τους μετόχους με τις χρηματοδοτικές λεπτομέρειες της προσφοράς του.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας δημοκρατίας που λειτουργεί και το Twitter είναι η ψηφιακή πλατεία της πόλης, όπου συζητούνται θέματα ζωτικής σημασίας για το μέλλον της ανθρωπότητας» ανέφερε ο Μασκ σε μια ανακοίνωσή του.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.