Χαμόγελα στα προσωπάκια των μικρών παιδιών μοίρασε η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μας, ενόψει των εορτών του Πάσχα. Για άλλη μια φορά η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κα. Σοφία Μαυρίδη ανέδειξε την αξία της προσφοράς και της αλληλεγγύης ειδικά σε όσους το έχουν ανάγκη. Η Αντιδήμαρχος μαζί με τα στελέχη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ασπροπύργου μοίρασαν γλυκά, δώρα, λαμπάδες, παιχνίδια, και παπούτσια στα παιδιά αδύναμων οικονομικά οικογενειών. Μέρος των δώρων που διανεμήθηκαν είχαν συγκεντρωθεί από την Κοινωνική Υπηρεσία, με τη συγκινητική ομολογουμένως συμμετοχή των δημοτών και των τοπικών επιχειρήσεων στη δράση του Δήμου με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε».

2

Παράλληλα, η  Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Ένωση «Μαζί για το Παιδί» υλοποίησε με μεγάλη επιτυχία τη  δράση δωρεάν διανομής παπουτσιών ( τύπου εσπαντρίγιας, μάρκας TOMS) σε παιδιά ηλικίας 1-18  ετών, σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα, που τα έχουν ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Μαυρίδη Σοφία μαζί με την Προϊσταμένη, κ. Παρασκευή Θεοδοσίου και το προσωπικό  του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλλων, καθώς και εκπροσώπους της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» διένειμαν  την Μ. Τρίτη σε 170 παιδιά του Δήμου, τα οποία συνόδευσαν οι γονείς τους, τα εν λόγω παπούτσια  καθώς και πασχαλινά δώρα.

Η Αντιδήμαρχος ευχήθηκε σε όλους για τις Άγιες ημέρες του Πάσχα, τονίζοντας ότι: «Οφείλουμε να παραδειγματιζόμαστε από την ύψιστη προσφορά του Κυρίου μας. Εκείνος θυσίασε τη ζωή Tου για τη δική μας σωτηρία. Ας ακολουθήσουμε το φωτεινό Του παράδειγμα προσφέροντας το ελάχιστο που μπορούμε στους συνανθρώπους μας. Έργο θεάρεστο η προσφορά κι οφείλουμε να το επιτελούμε όλοι μας με κάθε τρόπο, ιδίως για τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Εύχομαι το Φως της Αναστάσεως του Χριστού να φωτίσει και να ζεστάνει τις ψυχές όλων μας».

3

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου κ. Νικόλαος Μελετίου, τόνισε χαρακτηριστικά: «Κανένα παιδί χωρίς δώρο», «κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο τις Άγιες αυτές Ημέρες του Πάσχα» και ευχήθηκε: «Καλό Πάσχα με Υγεία, Ελπίδα, Αισιοδοξία και Αγάπη σε όλους!».

8

7

12