Ειδικό αφιέρωμα στη Θεσσαλονίκη, τη μοναδική ελληνική πόλη, που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της UNESCO, θα πραγματοποιήσει η διάσημη παρουσιάστρια Νταϊάν Κοχίλας (Diane Kochilas), στον τέταρτο κύκλο της εκπομπής της, δίνοντας στο αμερικανικό κοινό -και όχι μόνο- τη δυνατότητα να πάρει μια «γεύση» των γαστρονομικών θησαυρών της.

Η εκπομπή της «My Greek Table» προβάλλεται στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS των ΗΠΑ, καθώς και στην «Cosmote TV» στην Ελλάδα και παρουσιάζει τη χώρα, τα προϊόντα της, την ιστορία και τον πολιτισμό της. Την παρουσιάστρια και το 11μελες συνεργείο της φιλοξένησε ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ), «με στόχο να προβάλλει το αδιαμφισβήτητο ατού της πόλης», όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του φορέα.

Ακόμα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Ένωση Οινοποιών Βορείου Ελλάδος, ο ΟΤΘ φιλοξένησε τον εκδότη Μ. Ποτάσνικ (Michael Potashnik) του περιοδικού για το κρασί «International Wine Review (ΙWR)» και τον αρχισυντάκτη Ντόναλντ Γουΐνκλερ (Donald Winkler), «μετά από πρόταση του τμήματος Διπλωματίας Νέας Υόρκης».

Το «International Wine Review», που εκδίδεται ανά δίμηνο, είναι εξειδικευμένο επαγγελματικό περιοδικό, που απευθύνεται σε όλους τους δρώντες του εμπορίου οίνων στις ΗΠΑ (εισαγωγείς, διανομείς, λιανοπωλητές, σομελιέ), παρέχοντας ακριβείς πληροφορίες σχετικά με σημαντικά κρασιά και περιοχές με οινοποιεία σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα δε, με τα οινοποιεία και τους οίνους, προβάλλονται από το περιοδικό και την ιστοσελίδα και οι γεωγραφικές περιοχές των οινοποιείων ως τουριστικοί προορισμοί.

Οι εκθέσεις που δημοσιεύει το IWR επικεντρώνονται σε περιοχές και κρασιά που αποκτούν σήμερα εξέχουσα θέση στην αγορά. Πολλά από τα κρασιά που εξετάζονται από το περιοδικό είναι διαθέσιμα σε προτεινόμενους εμπόρους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Προκειμένου να βοηθηθεί ο αναγνώστης να βρει συγκεκριμένα κρασιά, το περιοδικό παρέχει στοιχεία επικοινωνίας με τον παραγωγό ή τον εισαγωγέα. Μάλιστα, το περιοδικό έχει ξεκινήσει Ενημερωτικό Δελτίο ειδικά για τα οινοποιεία της Μακεδονίας.