Συνολικά 20 παλέτες με υγειονομικό / φαρμακευτικό υλικό, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής – προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πολιτών της, στον αγωνιζόμενο ουκρανικό λαό -, παραδόθηκαν την Παρασκευή 15 Απριλίου, σε χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, σε εκπροσώπους της Πρεσβείας της Ουκρανίας, στην Αθήνα.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Το εν λόγω υλικό συγκεντρώθηκε με τον συντονισμό της Περιφέρειας, η οποία συνεργάστηκε για τον σκοπό αυτό με τους Ιατρικούς, Φαρμακευτικούς και Οδοντιατρικούς Συλλόγους των 5 Περιφερειακών Ενοτήτων της.

Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας επισήμανε, μεταξύ άλλων, την “υποχρέωση να στηρίζουμε τους αμάχους, τον ουκρανικό λαό”, εκφράζοντας την “ευχή όλων να τελειώσει αυτός ο πόλεμος, καθώς μπορεί να εξελιχθεί σε παγκόσμιο” και παρατηρώντας ταυτόχρονα ότι ως Ελλάδα “η φιλοσοφία του πολέμου αυτού μας εγγίζει, καθώς εμπεριέχει στοιχεία αναθεωρητισμού των υφιστάμενων συνθηκών”.

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η παράδοση του υλικού, εκ μέρους του περιφερειάρχη Π. Νίκα, έγινε από τον αντιπεριφερειάρχη Υγείας Αγγελο Χρονά και τον διευθυντή Δημόσιας Υγείας της έδρας Σωτήρη Καμαρινόπουλο.

Ας σημειωθεί ότι εκτός από τα είδη που συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές φορέων και ιδιωτών, η Περιφέρεια Πελοποννήσου διέθεσε περί τις 25.000 ευρώ για την αγορά επιπλέον ανάλογου υλικού.

 

Τα είδη που παραδόθηκαν στους εκπροσώπους της Ουκρανικής Πρεσβείας στην Αθήνα είναι τα εξής:

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ