Ένα περιβόλι με κοτούλες, γαλοπούλες, οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια ανάμεσα στα οποία δεσπόζει το άγαλμα του Ηγουμένου Δωρόθεου Τέκα

Είναι μόλις 38 χρόνων ο Ηγούμενος πατήρ-Αλέξιος στην Ιερά Μονή Τουρλιανής στην Άνω Μερά.

Δέχθηκε το Κουρδιστό Πορτοκάλι στο γραφείο του εντός του Ναού.

Από τον Ian Ford

 
Στη συνέχεια είχε τη καλωσύνη να μας ξεναγήσει τόσο στο Μουσείο της Εκκλησίας όσο και στο μικρό Κήπο της Εδέμ που έχει δημιουργήσει ο ίδιος.

Ένα περιβόλι με κοτούλες, γαλοπούλες, οπωροφόρα δέντρα και λουλούδια ανάμεσα στα οποία δεσπόζει το άγαλμα του Ηγουμένου Δωρόθεου Τέκα, ο οποίος λειτουργούσε στη Μονή έως το 1964 και χάρη σ΄αυτόν η Μύκονος έγινε αυτό που βλέπουμε σήμερα.

 
Δεν είναι τυχαίο ότι το κεφαλοχώρι της Μυκόνου, η Άνω Μερά, φέρνει τη σφραγίδα της Εκκλησίας. Και δεν είναι μόνο η Ανω Μερά.

Οι περισσότεροι χώροι της εστίασης και της διασκέδασης, οι διάσημες παραλίες και τα beach bar που έχουν στηθεί πάνω τους ανήκουν στην Εκκλησία.

Ατυχώς οι περισσότεροι από αυτούς τους χώρους είχαν την ατυχία να πέσουν σε απαράδεκτους επιχειρηματίες οι οποίοι όχι μόνο είναι ασυνεπείς στις καταβολές του μισθώματος αλλά κάποιοι από δαύτους επινοικίασαν τις επιχειρήσεις (οι εκτάσεις πάνω στις οποίες βρίσκονται ανήκουν στην Εκκλησία) που δεν τους ανήκαν σε άλλους ακόμη πιο ασυνεπείς επιχειρηματίες και μαγαζάτορες.

 
 Το διαβόητο Κλειστό Γυμναστήριο Μυκόνου

 

Το διαβόητο Κλειστό Γυμναστήριο Μυκόνου

           

Πηγή: kourdistoportocali.com