Τη σύμβαση του έργου «Παρεμβάσεις βελτίωσης της ενεργειακής αποδοτικότητας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού υπέγραψε ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, το έργο προβλέπεται να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2022 και αποσκοπεί στην ενεργειακή αναβάθμιση και σημαντική μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου του σχολείου, με επεμβάσεις τόσο στο κέλυφος των κτηρίων, όσο και στις ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν θερμομόνωση των κτηρίων, νέα κουφώματα υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης, αντικατάσταση όλων των φωτιστικών σωμάτων με τύπου Led, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών panels για εξοικονόμηση ενέργειας, κ.ά.

Η δημοτική αρχή σημειώνει ότι με την υλοποίηση του έργου η ενεργειακή κλάση του σχολείου ανεβαίνει από Ε σε Α+. Όλες οι παραπάνω επεμβάσεις θα γίνουν χωρίς να διαταραχτεί η λειτουργικότητα και η αρχιτεκτονική του Σχολείου.

Το έργο προϋπολογισμού 453.049,48 ευρώ, κατόπιν μελέτης της τεχνικής υπηρεσίας και κατάθεσης σχετικής πρότασης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού, χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΠ «Αττική».