Χρειάστηκαν κάτι λιγότερο από δύο ώρες συζήτησης, ανταλλαγής απόψεων και έντασης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης 12 Απριλίου, προκειμένου ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου να εισηγηθεί την απόσυρση (μετά από εκείνη του περασμένου Νοεμβρίου), του θέματος για την έγκριση εισόδου/εξόδου για μελλοντικό βενζινάδικο σε οικόπεδο στην περιοχή του Παραδείσου.

Είχε προηγηθεί η απόσυρση του θέματος και τον περασμένο Νοέμβριο μετά από παρέμβαση του Συλλόγου Παραδείσου και κατοίκων της περιοχής, οι οποίοι είχα θέση ζήτημα χρήσεων γης στο συγκεκριμένο οικόπεδο επί της οδού Αμαρουσίου -Χαλανδρίου, τονίζοντας ότι προχωρά η αδειοδότηση πρατηρίου καυσίμων σε περιοχή γενικής κατοικίας, στην οποία δεν προβλέπονται, «οχλούσες χρήσεις».

Στην «μαραθώνια» και τελικά αδιέξοδη συζήτηση του θέματος, δόθηκε ο λόγος τόσο σε εκπρόσωπο του Δ.Σ. του Συλλογου Παραδείσου, σε κάτοικο της περιοχής, καθώς και στον νομικό εκπρόσωπο των ιδιοκτητών, οι οποίοι αντάλλαξαν απόψεις και επιχειρήματα για το θέμα. Μάλιστα, οι εκπρόσωποι των κατοίκων είχαν το πρωί της ίδιας ημέρας συνάντηση με τον δήμαρχο, στον οποίο κατέθεσαν τις ενστάσεις και τους προβληματισμούς τους.

Κατά τη συνεδρίαση, οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Υπηρεσιών Βαγγέλης Κάββαλος και Πολεοδομίας Κώστας Ρώτας υπερασπίστηκαν σθεναρά το σκεπτικό υπέρ της αδειοδότησης άδειας εισόδου/εξόδου στον χώρο, παραθέτοντας επιχειρήματα υπέρ της τελικής έγκρισης από το Σώμα της σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, αποσυνδέοντας το θέμα από την συνολική συζήτηση περί του πολεοδομικού καθεστώτος του οικοπέδου.

Τον λόγο έλαβαν και τοποθετήθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι και από όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας, διατυπώνοντας σειρά ερωτημάτων τόσο ως προς τις χρήσεις γης, όσο και στην επικινδυνότητα του σημείου για την είσοδο/έξοδο οχημάτων.

Ολοκληρώνοντας, τελικά, την συζήτηση ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, αξιολογώντας όσα ακούστηκαν και από τις δύο πλευρές, χαρακτήρισε το θέμα ως «νομικά περίπλοκο», το οποίο χρήζει γνωμοδότησης από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου ειδικά για το θέμα των χρήσεων γης,  θεωρώντας, παράλληλα, ότι πρέπει να υπάρχει επανεξέταση των τεχνικών προδιαγραφών για την έγκριση της εισόδου/εξόδου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, πριν επανέλθει το θέμα προς συζήτηση.

Είναι, ωστόσο, χαρακτηριστικό ότι η τελική εισήγηση του δημάρχου για απόσυρση του θέματος έγινε δεκτή με εμφανή δυσφορία από τους δύο αντιδημάρχους που το εισηγήθηκαν, ενώ προκαλεί ερωτηματικά για ποιο λόγο η υπόθεση εξακολουθεί να έρχεται προς ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ δεν είναι «δεμένο» ούτε σε πολεοδομικό, ούτε σε τεχνικό επίπεδο, φέρνοντας κατ’ επανάληψη σε δύσκολη θέση την δημοτική Αρχή.

Ευχαριστήριο κατοίκων προς τον δήμαρχο

Οι περίπου 100 κάτοικοι της περιοχής της Αμαρουσίου Χαλανδρίου και του Άλσους Παραδείσου που αντιδρούν στην αδειοδότηση του βενζινάδικου στην περιοχή τους, έκαναν λόγο για «μια ακόμη νίκη» σε αυτή την δύσκολη υπόθεση, ενώ οι εκπρόσωποί τους απέστειλαν ευχαριστήρια επιστολή προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου από εκπροσώπους 100 οικογενειών/περιοίκων. Σε αυτήν αναφέρουν τα εξής:

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε δημοσίως θερμές ευχαριστίες  προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου, εκ μέρους πλέον των 100 οικογενειών/περιοίκων της Αμαρουσίου Χαλανδρίου και Άλσους,  για την άψογη τοποθέτησή του  κατά τη συζήτηση,  στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, της έγκρισης ή μη του  πρώτου σταδίου  για την αδειοδότηση πρατηρίου καυσίμων. Μετά το πέρας των τοποθετήσεων και κατόπιν τεκμηριωμένης πρότασής του, αποφασίστηκε να προωθηθεί προς γνωμοδότηση  επί του θέματος των χρήσεων γης η Νομική Υπηρεσία του Δήμου και να επανεξεταστούν τα τεχνικής φύσεως ζητήματα από την αρμόδια Υπηρεσία.

Είχε προηγηθεί συνάντηση του δημάρχου με εκπροσώπους των περιοίκων και του Συλλόγου Παραδείσου, κατά την οποία, παρά το βεβαρυμένο του πρόγραμμα, χωρίς βιασύνη και με ειλικρινές ενδιαφέρον άκουσε όλο το ιστορικό και τις ενστάσεις μας.

Ευχαριστούμε επίσης τις κυρίες και τους κυρίους δημοτικούς συμβούλους που παρενέβησαν  ουσιαστικά για το όλο θέμα και πιστεύουμε ότι, με τέτοια δείγματα  καλόπιστης και ειλικρινούς συνεργασίας συμπολίτευσης-αντιπολίτευσης,  αποκομίζουν οι δημότες την αίσθηση ότι  η τήρηση της νομιμότητας αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή. Και βέβαια ο βασικός play maker για κάτι τέτοιο είναι ο δήμαρχος!».