Ο οίκος Gucci αποκάλυψε την τοποθεσία, στην οποία θα διοργανώσει επίδειξη της γυναικείας και αντρικής κολεξιόν του στις 16 Μαΐου.

Ο διευθυντής δημιουργικού του οίκου, Αλεσάντρο Μικέλε επέλεξε να παρουσιάσει τις δημιουργίες του στο Καστέλ ντελ Μόντε στην Απουλία της Ιταλίας, κάστρο με μοναδικό γεωμετρικό σχήμα , το οποίο προστατεύεται ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από το 1996.

Το κάστρο βρίσκεται στην Άντρια, 540 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας σε ένα λόφο και η εκπληκτική τοποθεσία είναι σε συμφωνία με τη γοητεία που ασκούν στον Μικέλε ιστορικά μέρη. Το κάστρο συνδυάζει στοιχεία από τη Βόρεια Ευρώπη, τον ισλαμικό κόσμο και την κλασική αρχαιότητα, αντιπροσωπεύοντας ένα σταυροδρόμι διαφορετικών πολιτισμών και θρησκειών.

Ενώ οι οίκοι μόδας παρουσιάζουν παραδοσιακά τις cruise ή resort συλλογές τους κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, ο Αλεσάντρο Μικέλε το 2020 αποφάσισε να εγκαταλείψει το πρόγραμμα της εποχικότητας και των επιδείξεων και ακολουθεί δικό του ρυθμό. Το όνομα της συλλογής που θα παρουσιαστεί στο Καστέλ ντελ Μόντε θα αποκαλυφθεί την ημέρα της επίδειξης.

Ο Φρειδερίκος Β’ του Χοενστάουφεν, βασιλιάς της Σικελίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας και αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας από το 1220, καθώς και βασιλιάς της Ιερουσαλήμ από το 1225, ήταν προστάτης της επιστήμης και των τεχνών και ανέθεσε την κατά σκευή του Καστέλ ντελ Μόντε γύρω στο 1240.

Πριν από την πανδημία της Covid-19, ο Μικέλε είχε επιλέξει μοναδικές τοποθεσίες για τις παρουσιάσεις των τότε συλλογών cruise του Gucci, όπως τη ρωμαϊκή νεκρόπολη στην Αρλ, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO από το το 1981, το Dia Art Foundation στη Νέα Υόρκη και την Palatina Gallery του Palazzo Pitti στη Φλωρεντία.