Ένα ακόμη βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησε πέρυσι στο Monte Carlo Masters θα επιδιώξει να κάνει σήμερα το απόγευμα (15/04, όχι νωρίτερα από τις 16:30) ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών στην Ελλάδα θ΄ αντιμετωπίσει τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν στον τελευταίο χρονικά προημιτελικό της διοργάνωσης, με στόχο την πρόκρισή του στην τετράδα.

Ο 23χρονος τενίστας έχει βρεθεί στο παρελθόν άλλες τρεις φορές απέναντι στον Αργεντινό, με τον τελευταίο να έχει το προβάδισμα με 2-1 στις νίκες. Ωστόσο, στη μοναδική τους συνάντηση σε χωμάτινη επιφάνεια ο Τσιτσιπάς ήταν εκείνος που πανηγύρισε και συγκεκριμένα στο τουρνουά της Βαρκελώνης το 2018.

Οι δύο τενίστες έχουν μονομαχήσει ξανά μέσα στο 2022. Συγκεκριμένα ήρθαν αντιμέτωποι στο πλαίσιο του ATP Cup στις 3 Ιανουαρίου, με τον Σβάρτσμαν να επικρατεί με 2-1 σετ στο πρώτο ματς του Τσιτσιπά μετά την επέμβαση που είχε πραγματοποιήσει στον αγκώνα.

Οι προημιτελικοί στο 1000άρι τουρνουά της ATP θα ξεκινήσουν στις 12 το μεσημέρι με την αναμέτρηση Νταβίντοβιτς Φοκίνα-Φριτς, θ΄ ακολουθήσει ο αγώνας ανάμεσα στον Ντιμιτρόφ και στον Χουρκάτς (όχι νωρίτερα από τις 13:30), ενώ αμέσως μετά θα συναντηθούν, Σίνερ και Ζβέρεφ (όχι νωρίτερα από τις 15:00).