Για θετική εξέλιξη στο θέμα των διοδίων κάνει λόγο η δημοτική αρχή Κηφισιάς. Ειδικότερα, αναφέρει ότι ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου και μετά από ερώτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη διαβεβαίωσε ότι δεν θα μπουν διόδια μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων, καθώς κι ότι δεν θα γίνει ο ανισόπεδος κόμβος στη Βαρυμπόμπη.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την πορεία στο θέμα των διοδίων και των συνοδών έργων στις Αδάμες είχε εκφράσει ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Κηφισιάς στις 23/3 και μετά από τη συνάντηση του με τον κ. Καραμανλή.

Στη Βουλή ο υπουργός Μεταφορών εξήγησε ότι η κυβέρνηση έδωσε τριετή αναστολή στην υλοποίηση των πλευρικών σταθμών διοδίων των κόμβων Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. «Αναστολή των διοδίων, μέχρι να γίνει ο διαγωνισμός των αναλογικών διοδίων. Δεν θα μπουν πλευρικά διόδια», ξεκαθάρισε, λήγοντας έτσι οριστικά το ζήτημα των διοδίων.

Ο κ. Καραμανλής δήλωσε, επίσης, ότι δεν θα γίνει ανισόπεδος ο κόμβος στη Βαρυμπόμπη, καθώς διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, με τους οποίους έχει μιλήσει επανειλημμένως και ο ίδιος και οι γενικοί γραμματείς και υπηρεσίες του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Τέλος, ο Δήμος Κηφισιάς τονίζει ότι είναι ικανοποιημένος από τη δήλωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Παραμένει, ωστόσο, αμετακίνητος στη θέση του για μη εφαρμογή καθενός είδους διοδίων στην Κηφισιά.