Ισορροπεί το μοντέρνο καλλιτεχνικό εσωτερικό με ένα πιο παραδοσιακό εξωτερικό στο κινέζικο εστιατόριο «La Maison Xun», το οποίο ολοκλήρωσε σε αυλή στο στενό Beilucaoyuan του Πεκίνου το στούντιο LDH Interior Design. Σε έναν κόσμο όπου κυριαρχούν οι εντυπωσιακές αισθητικές προσεγγίσεις, η επικεφαλής σχεδιάστρια του στούντιο Daohua Liu επιμένει να υμνεί το παλιό και να εκφράζει σεβασμό στην ιστορία και τη φύση.

Ανοίγοντας την κόκκινη θύρα του εστιατορίου, αυτό που αιχμαλωτίζει το βλέμμα των επισκεπτών είναι παραδοσιακά κινεζικά στοιχεία, όπως γκρίζα κεραμίδια, ξύλινα πρόστεγα, μαύροι τοίχοι και παμπάλαια δέντρα, ανακαλώντας στη μνήμη τον χρυσό αιώνα της κινεζικής πρωτεύουσας. Αυτή η ιστορική, γαλήνια και κομψή θέα θέλει να είναι ένα επιπλέον δώρο στο γαστριμαργικό ταξίδι στο «La Maison Xun». «Αυτό το εστιατόριο δεν είναι μια top-level και high end κάμαρα αλλά ένα τοπίο που μπορεί να αποκαταστήσει την αρχική κατάσταση του Πεκίνου» τονίζει η Liu.

Στο εσωτερικό της κύριας τραπεζαρίας, κυριαρχεί ανεπαίσθητα το ντιζάιν της Ανατολής σε ένα διακριτικό φόντο σε στυλ Δύσης. Για να δημιουργήσει αυτή την εντύπωση, η Liu συνεργάστηκε με τους συνιδιοκτήτες του εστιατορίου, οι οποίοι τη βοήθησαν να ενσωματώσει κάποια από τα πλέον εκλεπτυσμένα παλιά έπιπλα και έργα τέχνης της Κίνας· οι σχεδιαστές έφεραν τη φίρμα επίπλων Maxmarco και τον καλλιτέχνη Zhang Zhanzan για να «εποικίσουν» τον χώρο με αναζωογονητικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου και του «Αρκούδου Pupu» που καλωσορίζει τους επισκέπτες στην κόκκινη θύρα.

«Ενόσω απολαμβάνουν το γευστικό φαγητό, οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν την ηρεμία και ειρήνη που χαρίζει η παραδοσιακή κουλτούρα, η ιστορική εμφάνιση της παλιάς πεκινέζικης αυλής και η καλλιτεχνική ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι μοντέρνες αισθητικές προσεγγίσεις. Ο συνδυασμός του καινούργιου με το παλιό, η σύγκρουση παράδοσης και μόδας και η ενσωμάτωση μοντέρνων αισθητικών προσεγγίσεων και ζωηρής καλλιτεχνικής ιδέας της Ανατολής είναι η νέα τάση της σύγχρονης τέχνης και η καλύτερη προέκταση της ζωής στην αυλή» επισημαίνουν από το LDH Interior Design.