“Η αναμέτρηση θα είναι πολύ σκληρή. Ασφαλώς ο κ. Μακρόν έχει το προβάδισμα, αλλά η μάχη θα είναι σκληρή. Το αποτέλεσμα μας ενδιαφέρει πολύ, όχι μόνο γιατί η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, αλλά γιατί η Ελλάδα έχει αναπτύξει σε πολύ ισχυρή στρατηγική συμμαχία τα πέντε χρόνια του προέδρου Μακρόν. Υπογραμμίζω δύο σπουδαία μηνύματα της εκλογικής αναμέτρησης. Το πρώτο είναι ότι οι δυνάμεις των μεταρρυθμίσεων και της ευρωπαϊκής προοπτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη οφείλουν να στηρίζουν τους πιο ευάλωτους κοινωνικά ανθρώπους, καθώς η Ευρώπη δοκιμάζεται από την ακρίβεια, από την ακρίβεια του ηλεκτρικού ρεύματος και από την ενεργειακή κρίση συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει μια πολύ σκληρή μάχη, είναι ένα μήνυμα που το έχουμε πάρει πολύ καλά, ως κυβέρνηση είμαστε δίπλα στους πολίτες, στηρίζουμε τους πιο ευάλωτους πολίτες”.

Αυτά τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του “ALPHA”, σχετικά με τις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας, ενώ προσέθεσε: “Η Ευρώπη οφείλει να δώσει από τα δισεκατομμύρια που υπάρχει περίσσευμα από το ταμείο ανάκαμψης και να στηρίξει για να μπορούν οι Ευρωπαίοι πολίτες και ανάμεσα τους οι Έλληνες να πληρώνουν τους λογαριασμούς, οι οποίοι έχουν εκτοξευτεί σε πάρα πολύ μεγάλο επίπεδο. Αν δεν το κάνουν, σημειώνω την απόφαση του πρωθυπουργού ότι θα το πράξει και με εθνικούς πόρους. Είναι μια σπουδαία πρωτοβουλία”.

Ο κ.Θεοδωρικάκος, που ξεκίνησε τη συνέντευξή του αποτίοντας φόρο τιμής στον ήρωα σμηναγό Γεώργιο Μπαλταδώρο, οποίος πριν από τέσσερα χρόνια θυσιάστηκε πετώντας στους αιθέρες της πατρίδας μας στο Αιγαίο για να υπερασπίζει την ακεραιότητα της Ελλάδας, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων και στην υπόθεση της Πάτρας. “Δεν το χωρά ανθρώπινο μυαλό αυτό το οποίο έχει συμβεί”, επισήμανε. “Είναι μια ευκαιρία μέσα από αυτή τη τραγωδία, να αναδειχτούν δύο μηνύματα τα οποία ενδιαφέρουν σίγουρα όλους τους πολίτες: Έχουμε μία αστυνομία πολύ υψηλού επιπέδου, υπάρχουν βέλτιστες πρακτικές που ακολουθούνται, υπάρχει η Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών με 400 εξειδικευμένα στελέχη που ερευνούν την υπόθεση. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα όπως και σε σειρά άλλων το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες θα μάθουμε όλη την αλήθεια και όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη δικαιοσύνη. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη, είναι εξονυχιστική και δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλλει ότι θα είναι απολύτως αποτελεσματική. Όποιος οι οποίοι εμπλέκονται θεωρώ ότι δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους. Υπό τη προϋπόθεση βέβαια ότι έχουν στοιχειώδη συνείδηση για ότι έχει συμβεί. Ας κρατήσουμε κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα μείνει: Οι πολίτες να εμπιστεύονται την αστυνομία, να εμπιστεύονται τις κρατικές Αρχές και όλοι να γνωρίζουν κάτι, κάνεις δεν γλυτώνει από το νόμο. Είμαστε αποφασισμένοι γι αυτό το μήνυμα το κάνουμε πράξη σε όλα τα μέτωπα, όπως και σ’ αυτήν τη δύσκολη και τραγική υπόθεση”.

Στη συνέχεια, ο υπουργός μίλησε για τα ειδικά επιχειρησιακά σχέδια κατά των παρανόμων, που υλοποιούνται τόσο στο κέντρο της Αθήνας, όσο και στην Αττική γενικότερα, ενώ τέλος έκανε αναφορά στους αυτοσχέδιους αγώνες ταχύτητας, καθώς και στη σχετική δράση της αστυνομίας.

“Η πολύ κακή μόδα που αναπτύσσεται αυτό το διάστημα, με διάφορες αυτοσχέδιες κόντρες στην παραλιακή λεωφόρο, στη Βουλιαγμένης και σε άλλες περιοχές στο λεκανοπέδιο της Αττικής πρέπει να σταματήσει”, υπογράμμισε. “Το Σάββατο βράδυ η Τροχαία αφαίρεσε 55 διπλώματα. Το λέω για να το γνωρίζουν όλοι: Αυτή η πλάκα δεν θα επιτραπεί γιατί κοστίζει σε ανθρώπινες ζωές. Δεν θα αφήσουμε να χαθεί ούτε μία ανθρώπινη ζωή από την τρέλα ορισμένων. Για τον «κύριο» με τη Lamborghini να το σκεφτεί καλά και να μην το ξανακάνει. Ο νόμος είναι νόμος και αφορά όλους ανεξάρτητα από τι πορτοφόλι κουβαλάνε και ποια είναι η οικονομική τους κατάσταση”.