Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, είναι πολλοί επενδυτές ΑΠΕ, για την ασφυκτική καταληκτική προθεσμία κατάθεσης εγγυητικής επιστολής έως την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, ημέρα τραπεζικής αργίας λόγω του Πάσχα των καθολικών.

Το πρόβλημα στην αγορά παρουσιάζει εικόνα ασφυξίας καθώς ασφαλιστικές εταιρείες που εκδίδουν εγγυητικές επιστολές, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στον τεράστιο όγκο αιτημάτων, δεδομένου ότι η ασφαλιστική αγορά έχει «σηκώσει τα χέρια» μετά από ενάμιση μήνα πολέμου στην Ουκρανία και τον συνεπακόλουθο αποκλεισμό πολλών ρωσικών τραπεζών από το διεθνές τραπεζικό σύστημα Swift.

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ότι πολλές επενδυτικές προτάσεις ΑΠΕ να κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα, λόγω της μη έγκαιρης κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, πολλές φορές για μη υπαιτιότητά τους!

Η αγορά είναι ανάστατη και ζητούν από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας να δώσει παράταση! Για τις Ανανεώσιμες Πηγές μιλάμε που είναι το μείζον ζητούμενο στο ενεργειακό μείγμα της χώρας ειδικά σε αυτή τη χρονική συγκυρία. Άλλωστε, όλη η Ευρώπη δεν μιλά για την απεξάρτηση της χώρας από το ρωσικό φυσικό αέριο; Το ελάχιστο που πρέπει να κάνει το αρμόδιο υπουργείο είναι να δοθεί ο ικανός χρόνος στους επενδυτές να εξελίξουν τα επενδυτικά τους σχέδια στον αέρα και τον ήλιο!