Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε χθες, Τρίτη 12 Απριλίου, μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην περιοχή ευθύνης της 79 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (79 ΑΔΤΕ) «Μυκάλη», όπου ενημερώθηκε για την αποστολή τους και αντάλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των γιορτών του Πάσχα.

Ο Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι και Αγαθονήσι -  Samos24

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, συνοδευόμενος από τον διοικητή της 79 ΑΔΤΕ, ταξίαρχο Νικόλαο Λαμπιδώνη, επισκέφθηκε:

– Το στρατόπεδο «Ανθυπασπιστή Παλαιοκαστρίτη Ιωάννη» και το επιτηρητικό φυλάκιο «Ψιλής Άμμου» στη Σάμο.

– Το στρατόπεδο «Εφέδρου Λοχία Τσιμπίδη Ιωάννη» στην Ικαρία.

– Το επιτηρητικό φυλάκιο «Φούρνων», όπου κατά την παραμονή του στο νησί είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Φούρνων Κορσέων, Δημήτριο Καρύδη.

– Το επιτηρητικό φυλάκιο «Αγαθονησίου» και την κανονιοφόρο «Νικηφόρος» που ναυλοχούσε στο λιμάνι του νησιού με κινητό υγειονομικό κλιμάκιο στρατιωτικών γιατρών και νοσηλευτών του προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για τους κατοίκους των μικρών νησιών, στο πλαίσιο της δράσης «Υγειονομική Μέριμνα για όλους από τις Ένοπλες Δυνάμεις». Κατά την παραμονή του στο Αγαθονήσι είχε, επίσης, την ευκαιρία να συναντηθεί και με τον δήμαρχο Αγαθονησίου, Ευάγγελο Κ. Κόττορο.

Ο κ. Φλώρος ευχήθηκε σε όλο το προσωπικό και τους εθνοφύλακες καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα, με υγεία και προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή πρόοδο, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να νιώθουν υπερήφανοι για το έργο που επιτελούν ως «Φρουροί του Αιγαίου» στις ακριτικές μονάδες των νησιών, όπως προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Α/ΓΕΕΘΑ με τους ακρίτες σε Σάμο, Ικαρία, Φούρνους, Αγαθονήσι (vid./pics)  | Defence-point.gr

Επιπλέον, τους συνεχάρη για τον επαγγελματισμό και το αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει και αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί από το ΓΕΕΘΑ για την επαύξηση της μαχητικής ικανότητας και των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, προτρέποντάς τους να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους με τον ίδιο ζήλο και αφοσίωση στην εκτέλεση του καθήκοντος και της αποστολής τους, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δείτε βίντεο από τις επισκέψεις του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στους παρακάτω ηλεκτρονικούς συνδέσμους:

Στη Σάμο:

Στην Ικαρία: