του Σπύρου Μουρελάτου

Νέες διαχωριστικές γραμμές, ικανές να απορροφήσουν τους μετασεισμούς της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως η άνευ προηγουμένου ακρίβεια σε ενέργεια και βασικά αγαθά, αλλά και να του επιστρέψουν εκ νέου το πολιτικό πλεονέκτημα αναζητά ο Κυριάκος Μητσοτάκης εν όψει του δύσκολου τελευταίου χρόνου της κυβερνητικής του θητείας.

Στο πλαίσιο αυτό έχει επιλέξει να απευθύνεται στη μεγάλη, σιωπηρή πλειοψηφία, που δεν θέλγεται από κομματικές ταμπέλες και παρωχημένες διαιρετικές τομές, αλλά, που ενδιαφέρεται για την προσωπική και συλλογική προκοπή, έχοντας ως στόχο την χειροπιαστή βελτίωση της καθημερινότητας του.

«Όσα κάνουμε στο gov.gr δεν έχουν κομματικό χρώμα, δεν είναι δεξιά, κεντρώα ή αριστερά, είναι σωστά και προοδευτικά» διεμήνυσε χθες από την γαλάζια προσυνεδριακή συζήτηση στο Χαλάνδρι, δίνοντας το στίγμα της προεκλογικής του στρατηγικής έως και το επικείμενο διπλό κατά τα φαινόμενα εκλογικό ραντεβού.

Έχοντας απέναντι του ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, που απειλούν τα ερείσματα του στον χώρο του Κέντρου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιχειρεί να περιχαρακώσει τον συγκεκριμένο χώρο υπερασπιζόμενος πεπραγμένα, όχι ταμπέλες και κούφια συνθήματα, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά στενοί του συνεργάτες.

Στην τελευταία στροφή της τρέχουσας κυβερνητικής θητείας, ο πρωθυπουργός θα εστιάζει ολοένα και εντονότερα στα πολιτικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως είναι οι μεταρρυθμίσεις, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, τα μεγάλα έργα υποδομής, η μείωση της φορολογίας και οι μεγάλες επενδύσεις, ώστε να εξισορροπήσει την εύλογη φθορά, που προκαλείται από τις ανατιμήσεις.

Ταυτόχρονα, το Μέγαρο Μαξίμου φέρεται έτοιμο να ενεργοποιήσει νέα πακέτα οικονομικής στήριξης για νοικοκυριά και επιχειρήσεις, καθώς η πολυπόθητη χείρα βοηθείας από την ΕΕ μοιάζει ακόμη μία μακρινή προοπτική.

Μολονότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εγκαταλείπει το ευρωπαϊκό μέτωπο προετοιμαζόμενος να δώσει μάχη εν όψει της έκτακτης Συνόδου Κορυφής στα τέλη Μαίου, ώστε να πεισθούν οι Βρυξέλλες να παρέμβουν δυναμικά στην διεθνή αγορά φυσικού αερίου, σε εθνικό επίπεδο Μέγαρο Μαξίμου και οικονομικό επιτελείο επεξεργάζονται νέα δέσμη παρεμβάσεων, πιθανώς για μετά το Πάσχα, η οποία θα επικεντρώνει κατά βάση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Πηγή: afteroffice.gr