Εύλογη φαίνεται ότι ήταν τελικά  η ανησυχία των υγειονομικών του «Παίδων Πεντέλης» για το μέλλον του νοσοκομείου τους την περίοδο που είχε μετατραπεί σε εμβολιαστικό κέντρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ «συγκεκριμένα, το 2021 αλλά και παλιότερα είχε τεθεί θέμα εγκατάστασης μέσα στις υπάρχουσες πτέρυγες στο κτίριο του νοσοκομείου χώρου φιλοξενίας παιδιών. Η εγκατάσταση αυτή θα γινόταν σε βάρος της λειτουργίας κλινικών του νοσοκομείου. Οι υγειονομικοί του Παίδων Πεντέλης αλλά και η ΟΕΝΓΕ είχαμε τότε τονίσει πως οι χώροι φιλοξενίας είναι δομές κοινωνικής πρόνοιας, αφού αφορούν υγιή παιδιά που δε χρειάζονται νοσηλεία αλλά φιλοξενία. Αυτοί οι χώροι φιλοξενίας είναι απολύτως αναγκαίοι, όμως πρέπει να λειτουργούν σε ξεχωριστές κατάλληλες κτιριακές εγκαταστάσεις, με δικό τους κατάλληλο μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Κι αυτό γιατί υπάρχουν τραγικές ελλείψεις τόσο όσον αφορά τις δομές φιλοξενίας παίδων, όσο και σχετικά με τη δημόσια παιδιατρική περίθαλψη».

Μάλιστα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ, «μετά από τις περσινές διαμαρτυρίες, η διοίκηση του οργανισμού νοσοκομείων Σισμανόγλειου – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης, η διοίκηση της 1 ης ΥΠΕ και οι αρμόδιοι των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων είχαν ισχυριστεί πως τάχα οι υγειονομικοί εγείρουν ανύπαρκτο θέμα γιατί η δομή φιλοξενίας δήθεν δεν θα εγκαθίστατο στο Παίδων Πεντέλης αλλά στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση στην ίδια περιοχή. Μάλιστα οι αρμόδιοι ισχυρίζονταν πως είχαν ήδη δρομολογηθεί οι αναγκαίες ανακαινίσεις στο κτίριο του παλιού ΠΙΚΠΑ».

«Οι παραπάνω ισχυρισμοί αποδεικνύονται ψευδείς» αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς «στις 17/3/22, με απόφασή της, η ενιαία διοίκηση Σισμανόγλειου – Φλέμιγκ – Παίδων Πεντέλης (στην οποία με ευθύνη των αρμοδίων δεν υπάρχουν εκπρόσωποι των γιατρών και των λοιπών εργαζομένων) ενέκρινε ιδιωτική δωρεά για την εγκατάσταση χώρου φιλοξενίας (κατόπιν εισαγγελικής εντολής) παιδιών και εφήβων έως 16 ετών μέσα στο κτίριο του Παίδων Πεντέλης. Στο κείμενο της απόφασης η διοίκηση παραπλανητικά ισχυρίζεται πως δήθεν η δομή φιλοξενίας δε θεωρείται δομή κοινωνικής πρόνοιας και πως τάχα προϋπήρχε αυτόνομος οριοθετημένος χώρος φιλοξενίας μέσα στο νοσοκομείο, που ουδέποτε έχει υπάρξει. Μάλιστα μετά την απόφαση της διοίκησης, εκπρόσωποι της διοίκησης και του ιδιωτικού ιδρύματος που κάνει τη δωρεά, έκαναν περιοδεία μέσα στις λειτουργούσες πτέρυγες νοσηλείας του Παίδων Πεντέλης για να εξαγγείλουν χωροταξικές διευθετήσεις και αναστολή λειτουργιών».