Μια Ρωσίδα και ένας Μαροκινός είχαν γίνει «φαντομάδες» και είχαν «ρημάξει» δεκάδες αυτοκίνητα courier. Η μεγάλη έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου αποκάλυψε τη δράση τους, με τους αστυνομικούς να περνούν χειροπέδες στα δύο άτομα.

Όπως προκύπτει από το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, οι δύο δράστες κινούνταν τους τελευταίους δύο μήνες με ένα όχημα Honda, κυρίως πρωινές ώρες, σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, η Νέα Ιωνία και τα Κάτω Πατήσια.

Οι δράστες συνήθιζαν να παραβιάζουν τις κλειδαριές η να σπάνε τα τζάμια από τα αυτοκίνητα των ταχυμεταφορέων και αφαιρούσαν είτε τα δέματα είτε χρήματα. Ο ένας από τους δύο, μάλιστα, παρέμενε στο αυτοκίνητο και φυλούσε «τσίλιες», ενώ ήταν πάντοτε έτοιμος για διαφυγή. Από την έρευνα προέκυψε πως οι δύο δράστες είναι ζευγάρι και μένουν στο κέντρο της Αθήνας.

«Η σχηματισθείσα δικογραφία είναι εξαιρετικά δομημένη και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια στις αρμόδιες Αρχές. Η κατηγορία των διακεκριμένων κλοπών που αντιμετωπίζει η εντολέας μου είναι μεν θεμελιωμένη πλην όμως υπάρχουν ειδικές περιστάσεις που αναφέρθηκαν και έγιναν δεκτοί από την κυρία Ανακρίτρια. Η εντολέας μου έπεσε θύμα της εμπιστοσύνης που λανθασμένα επέδειξε στον τότε σύντροφό της. Έχουμε ήδη κινηθεί εναντίον του και θεωρούμε πως όταν έρθει η ώρα της εκδίκασης της υπόθεσης θα αποδοθούν ορθά οι ευθύνες που αναλογούν στον κάθε κατηγορούμενο», δήλωσε στο iefimerida.gr ο δικηγόρος Δημήτρης Ζορμπάς.