του Δημήτρη Φρέσκου

Ευγενία Κούτρα Θεοδωροπούλου. Η σπιτονοικοκυρά της κατηγορούμενης Ρούλας Πισπιρίγκου και ενδεχομένως ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ της υπόθεσης που συγκλονίζει την κοινή γνώμη.

Είναι η γυναίκα που έφυγε από τη ζωή το Σεπτεμβρίο του 2020 και που τώρα ερευνώνται οι συνθήκες του θανάτου της.

Η ανιψιά της αναφέρει στο  Afteroffice για όσα ακούγονται…

«Η Εύη Θεοδωροπούλου Κούτρα, Ευγενία όπως την λέτε εσείς, είχε παντρευτεί τον θείο μου, τον Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο του Νικολάου, ο οποίος πέθανε το 2008. Το 2008 λοιπόν είναι η τελευταία φορά που έχει επικοινωνία η Εύη με την οικογένεια Θεοδωροπούλου.

Νιώσαμε μεγάλη στεναχώρια και πίκρα για ότι της συνέβη, που έπαθε όλα αυτά που έπαθε, χωρίς να μάθουμε τίποτα . Στην τελευταία επίσκεψη που είχε ένας ξάδελφός μου το 2008, δε ζήτησε βοήθεια, ήταν ένας άνθρωπος που δεν ανοιγόταν. Κανονίσαμε κάποια διαδικαστικά θέματα του θείου μου, που έπρεπε, μας βοήθησε στο ακέραιο ήταν συνεργάσιμη 100%. Από εκεί και πέρα είχε χαράξει μία μοναχική πορεία. Χρόνια τώρα.»

Σύμφωνα με τους συγγενείς της γυναίκας σε Κόρινθο και Αγρίνιο ήταν ένας απόμακρος και απρόσιτος  άνθρωπος που δεν διατηρούσε σχέσεις μαζί τους. Ωστόσο θεωρούν μη ορθό, αν όχι σκόπιμο το γεγονός, πως κανείς δεν τους αναζήτησε όταν η γυναίκα έφυγε από τη ζωή… «Πώς το νοσοκομείο, έδωσε τη σορό της σε ανθρώπους και δεν αναζήτησε είτε τους συγγενείς του ανδρός της ή τους συγγενείς τους δικούς της. Τα πρώτα της ξαδέλφια από την Αμφιλοχία. Μα πώς δώσανε μία σορό χωρίς, χωρίς, να ’θρουν οι πλησιέστεροι συγγενείς

Τώρα στο περιθώριο των καταιγιστικών εξελίξεων για τα τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα εξετάζεται αν η 69χρονη συνταξιούχος εκπαιδευτικός άφησε την τελευταία της πνοή από καθαρά παθολογικά αίτια ή με την εμπλοκή τρίτου προσώπου. Αφορμή υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για εκμετάλλευση και κακομεταχείριση της μοναχικής γυναίκας που εξαιτίας της  μεγάλης αγάπης της στη μικρή Τζωρτζίνα  είχε υποσχεθεί να μεταβιβάσει στην οικογένεια Δασκαλάκη το ισόγειο διαμέρισμα που τους νοίκιαζε στην οδό Μπιζανίου

«Ξέρω ότι μέχρι το 2008 η θεία αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα, λόγω του ότι ήταν υπέρβαρη, όπως μας  είπε τότε ο θείος μου είχε τοποθετήσει αναβατόριο και ήταν ο άνθρωπος που είχε παρατήσει τα πάντα για να την φροντίζει. Μου προκαλεί εντύπωση ότι λόγω του χαρακτήρα της, ότι θα μπορούσε να είναι πέρα από τυπική μαζί τους. Αυτό, τίποτα άλλο. Ήταν ένας τυπικός άνθρωπος, δε σου άφηνε περιθώρια να την πλησιάσεις.»

Φίλες της 69χρονης αναφέρουν πως η κατηγορουμένη την φρόντιζε. Οι σχέσεις τους  φαίνεται να οξύνθηκαν όμως , όταν η Ευγενία δεν προχωρούσε στην μεταβίβαση του ακίνητου που είχε υποσχεθεί και έτσι φοβούνται ότι κάτι άλλο της συνέβη. Ένα από τα βασικά ερωτήματα για το φιλικό περιβάλλον της γυναίκας είναι πως  κατηγορούμενη  τους ειδοποίησε τηλεφωνικά για τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς της , την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2020.  Ωστόσο, με έκπληξη διαπίστωσαν ότι ο θάνατός της πιστοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 12 Σεπτεμβρίου 2020. (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Με εισαγγελική παραγγελία διερευνώνται τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητάς περί του πληρεξουσίου στον Μάνο Δασκαλάκη για την διαχείριση των οικονομικών της αλλά και τη ρευστοποίηση περιουσιακών της στοιχείων.

«Δεν υπήρχε κάποιο πληρεξούσιο ώστε να την θάψουνε, πολύ περισσότερο να την πάρουνε από το νοσοκομείο. Αυτή είναι η απορία που έχω. Για σκεφτείτε να μαθαίνανε τα πρώτα της ξαδέρφια, όπως σας είπα είναι μοναχοπαίδι, και να πηγαίνανε στο σπίτι το ’20, τι θα μπορούσε να είχε γίνει. Αυτή η γυναίκα να μην πούλαγε τα πράγματά της.  Πώς δώσανε σε αυτό το ζευγάρι μία σορό, που απλά είπε ότι ήταν ανιψιά;»

Από την ως τώρα έρευνα ωστόσο δεν προκύπτουν μεταβολές της περιουσιακής της κατάστασης κατά την τελευταία πενταετία. Κάποια από τα ακίνητα της μάλιστα φέρουν τραπεζικά βάρη. Τα πολλά ξαδέλφια και ανίψια της Ευγενίας Κούτρα έχουν απευθυνθεί σε δικηγόρους ζητώντας να ριχθεί φως και σε αυτήν την πτυχή της υπόθεσης .