Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μυτιλήνης, αποφασίστηκε να τιμηθεί στα εγκαίνια του Φεστιβάλ Χριστιανικής Θρησκευτικής Τέχνης «Θεοδώρεια» η Κοινότητα Νεοχωρίου της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως, ως αδελφή Κοινότητα του Δήμου Μυτιλήνης.

Τα «Θεοδώρεια» διοργανώνονται φέτος με τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και της Μητρόπολης Μυτιλήνης, στις 13 Μαΐου, προς τιμή του πολιούχου Αγίου της Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου του Βυζάντιου του καταγόμενου από το Νεοχώρι της Κωνσταντινούπολης. Τελεί δε, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Η βράβευση της Κοινότητας Νεοχωρίου, θα πραγματοποιηθεί από τον δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, στο Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

«Με την πρωτοβουλία αυτή, ο πολιούχος της πόλης μας γίνεται ο συνδετικός κρίκος σύσφιξης των σχέσεων με την Κοινότητα Νεοχωρίου, επ’ ωφελεία αμφοτέρων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Τσακύρης.

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του κ. Βαρθολομαίου, το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εκπροσωπηθεί στο Φεστιβάλ «Θεοδώρεια» από τον Μητροπολίτη Κυδωνιών, με αποστολή που θα φτάσει στη Μυτιλήνη από την Κωνσταντινούπολη.