Της Δήμητρας Κούτρα
Σε μια διαφορετική σύλληψη προχώρησε η αστυνομία της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής όταν δράστης Ρομά πόζαρε με αληθινό Καλάσνικοφ σε ντοκιμαντέρ εκπομπής Vice για λογαριασμό του Βρετανικού καναλιού.
Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Ελλάδα με θέμα το ελληνικό ραπ και οι συμμορίες που εκπροσωπούν τις γειτονιές της Αθήνας, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε πως πρωταγωνιστής στο ρεπορτάζ ήταν ο Rack (στάρ της ελληνικής ραπ σκηνής) tattoo artist και γιος του γνωστού χιπ χοπ τραγουδιστή, Λεκτικού.
Το γύρισμα έγινε στο Μενίδι για λογαριασμό του βρετανικού Vice και στο έβδομο δευτερόλεπτο ο πρωταγωνιστής κρατάει ένα καλάσνικοφ και το επιδεικνύει.
Το πλάνο αυτό «πρόδωσε» τον οπλοφόρο ραπερ με αποτέλεσμα η Ασφάλεια να κάνει έρευνα το μεσημέρι στην περιοχή του Μενιδίου.
Ύστερα από έφοδο που πραγματοποιήσαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των ραπερ, συνέλαβαν τον τραγουδιστή με το καλάσνικοφ καθώς και άλλα μέλη του συγκροτήματος που εμφανίζονται στα πλάνα του Vice να κρατούν όπλα.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στην ασφάλεια όπου και κρατούνται, ενώ τα όπλα κατασχέθηκαν έπειτα από ταυτοποίηση που έκαναν οι αστυνομικοί με αυτά που διακρίνονται στο ντοκιμαντέρ.