Την αναβάθμιση των πεζοδρομίων της Κερατέας με βιοκλιματικά υλικά θα κάνει ο Δήμος Λαυρεωτικής. Πρόκειται για ανάπλαση συνολικής επιφανείας 3.000 τ.μ. και συνολικού προϋπολογισμού 186.000 ευρώ.

Τα στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου εκπόνησαν την απαιτούμενη μελέτη, σύμφωνα με την οποία το έργο θα αποπερατωθεί σε έξι μήνες. Συγκεκριμένα, θα αναβαθμιστούν τα πεζοδρόμια που ενοποιούν τις παιδικές χαρές των οδών Δαβάκη και Ιθάκης, το 2ο Δημοτικό σχολείο, το 1ο Νηπιαγωγείο, το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας με το οικοδομικό τετράγωνο 195. Μάλιστα θα λειτουργήσει πιλοτικά, αφού στόχος είναι η επέκταση του έργου και σε άλλες περιοχές του Δήμου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν είναι γενική εκσκαφή παλαιών πεζοδρομίων, διαμόρφωση νέων κατασκευασμένων με ψυχρά υλικά, αλλά και δημιουργία ειδικών διαβάσεων, ώστε να διευκολύνονται οι γονείς των μαθητών και γενικότερα όλοι οι πεζοί.

«Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί πιλοτικό οδηγό, σε μια συνολική πρόταση μελλοντικής ανάπλασης της νότιας πλευράς της πόλης της Κερατέας, με επίκεντρο το ΟΤ. 195, πάνω από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Κερατέας», εξήγησε ο δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς και πρόσθεσε: «Το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα, πέρα από το ότι θα διευκολύνει τη μετακίνηση των πεζών και θα αναβαθμίσει την αισθητική του δημοτικού χώρου, θα δώσει νέα προοπτική για μια πιο φιλική πόλη προς τους πεζούς, με θετική κατεύθυνση στην προστασία του περιβάλλοντος».