Συνολικά δύο τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν συγκεντρώσει οι Πειραιώτες για τον δοκιμαζόμενο λαό της Ουκρανίας, μετά από κάλεσμα του δήμου Πειραιά. Συγκεκριμένα, από την 1η Μαρτίου που ξεκίνησε αυτή η πρωτοβουλία, συγκεντρώθηκαν δύο τόνοι με τρόφιμα μακράς διάρκειας, παραφαρμακευτικό υλικό, καθώς και λοιπό υλικό (υπνόσακοι, κουβέρτες, γάντια κ.ά.), τα οποία θα αποσταλούν το επόμενο χρονικό διάστημα στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται, ότι συγκεντρώθηκαν επιπλέον 3,5 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας στη δράση που συνδιοργάνωσαν ο δήμος Πειραιά και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά με το «Όλοι Μαζί Μπορούμε», τα οποία επίσης θα αποσταλούν άμεσα στην Ουκρανία.

Παράλληλα, συνεχίζεται η φιλοξενία 25 Ουκρανών προσφύγων (12 σε ξενοδοχείο του Πειραιά και 13 σε ΚΑΠΗ του δήμου), με την πλήρη κάλυψη όλων των καθημερινών αναγκών τους.

Ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Ο δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π., από την πρώτη στιγμή του πολέμου στην Ουκρανία, βρίσκονται έμπρακτα στο πλευρό του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που για ακόμα μια φορά οι Πειραιώτες έδειξαν την αλληλεγγύη και την ευαισθησία που τους διακρίνει, καθώς καταφέραμε να συγκεντρώσουμε δύο τόνους με τρόφιμα, υγειονομικό υλικό και αναγκαία αγαθά, καθώς και 3,5 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, τα οποία θα αποσταλούν άμεσα στην Ουκρανία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά, όλους όσοι συνέβαλαν στη σημαντική αυτή δράση. Για ακόμα μια φορά αναδεικνύεται ότι η πόλη μας είναι ενωμένη και πάντα κοντά σε όλους όσοι έχουν ανάγκη τη στήριξη και τη βοήθειά μας».

Ο πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε: «Κανείς στον Πειραιά δεν είναι μόνος», είναι το μότο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά τα τελευταία 2 χρόνια. Ο Πειραιάς της αλληλεγγύης, του φιλότιμου, της ανθρωπιάς, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος στο δράμα που βιώνουν εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες. Ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό για τους χιλιάδες Πειραιώτες που έσπευσαν και σπεύδουν να υποστηρίξουν από το υστέρημά τους τις ανθρωπιστικές δράσεις της δημοτικής αρχής Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Ευχή όλων μας, να τερματιστεί άμεσα η εισβολή της Ρωσίας στα ουκρανικά εδάφη. Μέχρι τότε όμως, θα στηρίζουμε με κάθε τρόπο τον ουκρανικό λαό που δοκιμάζεται από τη φρίκη του πολέμου και τον πόνο του ξεριζωμού εκατομμυρίων προσφύγων».