Γ. Πατούλης: «Κρίσιμος ο ρόλος της Ένωσης στην ενδυνάμωση του θεσμού της Αυτοδιοίκησης. Παραμένει επίκαιρο το αίτημα της επιτελικότητας του κράτους και της αποκέντρωσης»

photo-enwsi-2-1000x718

Τις εργασίες της ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Δημάρχων Αττικής χαιρέτισε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης του Προέδρου της Ένωσης Π. Καμάρα.

Στη Συνέλευση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ΕΒΕΑ με αντικείμενο και την ανάδειξη των νέων Οργάνων της Ένωσης, παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής της ΝΔ  και πρώην Δήμαρχος Π. Φαλήρου Δ. Χατζηδάκης, ο πρώην βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Χανίων Κ. Βιρβιδάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών Β. Γιαννακόπουλος και πολλοί Δήμαρχοι της Αττικής.

photo-enwsi-3-1000x718

Στον κρίσιμο ρόλο της Ένωσης Δημάρχων στην προσπάθεια ενδυνάμωσης του θεσμού της Αυτοδιοίκησης αναφέρθηκε ο κ. Πατούλης στην ομιλία του, επισημαίνοντας πως ο λόγος της έχει βαρύνουσα σημασία και σ΄αυτό το πλαίσιο πρέπει να της δοθεί η δυνατότητα να κάνει περισσότερα, υπέρ του θεσμού.

photo-enwsi-4-1000x718

«Με δεδομένες τις πολλές προκλήσεις που αντιμετωπίζει την τελευταία περίοδο η χώρα αλλά και οι δύο βαθμοί της Αυτοδιοίκησης παραμένει επίκαιρο το αίτημα της επιτελικότητας του κράτους αλλά και της αποκέντρωσης πόρων και αρμοδιοτήτων προς την Αυτοδιοίκηση» ανέφερε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η Αυτοδιοίκηση λόγω εμπειρίας αλλά και εγγύτητας στα τοπικά προβλήματα και ανάγκες, έχει αποδείξει έμπρακτα πως μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στον πολίτη.

photo-enwsi-5-1000x718

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, συνεχάρη τον Πρόεδρο Π. Καμάρα για το έργο του και αφού ευχήθηκε καλή επιτυχία στις αρχαιρεσίες της Ένωσης, υπογράμμισε πως κοινός στόχος είναι η δρομολόγηση αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που θα συμβάλλουν αφενός στον απογαλακτισμό της Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος και αφετέρου στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

«Θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, συνοδοιπόροι σ΄αυτή την προσπάθεια» διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης.